joi, 24 octombrie 2013

Expresivitatatea copiilor cu tsa - analizata de specialisti

          Un nou studiu sugereaza ca copii cu autism sunt considerati mai putin prietenosi comparativ cu altii, la prima impresie, de copii de catre cei tipici. Acesta este unul dintre motivele care stau la baza excluziunii lor sociale. Cel care a imvestigat aceste prime impresii initiale la copii tipici, bazate exclusiv pe aspectul fizic, in urma vizionarii unui material video cu copii care sufera de autism, a fost profesorul dr. Steven Stagg de la Universitatea Ruskin din Anglia, care a fost sustinut de o serie de psihologi de la la Universitatea din Londra.
   

         Cercetatorii spun ca aceasta parere poate fi rezultatul expresivitatii scazute a copiilor care sufera de tulburari din spectrul autismului, care are un impact semnificativ asupra primelor impresii. Copiii cu autism isi petrec multi ani in care invata despre expresivitatea faciala si deseori aceasta nu este naturala, avand deseori tendinta de a avea mai degraba expresii faciale exagerate sau chiar inadecvate. In plus, multi dintre copii tipici nu sunt corect informati si educati in privinta autismului si a comportamentelor copiilor diagnosticati cu autism si isi formeaza pareri negative despre cei cu autism.
Specialistii atrag atentia asupra necesitatii informarii si constientizarii autismului atat de catre adulti dar si de catre copii. Cu cat interactiunea dintre copii tipici si cei cu autism va avea loc la o varsta mai frageda, cu atat va creste probabilitatea ca relatiile dintre cele doua categorii sa fie unele pozitive.

sursa: http://www.helpautism.ro/autism/expresivitatatea-copiilor-cu-tsa-analizata-de-specialisti

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu