luni, 24 noiembrie 2014

Parintii copiilor cu autism prezinta la randul lor simptome ale bolii, fara a fi bolnavi

Parintii copiilor care sufera de autism pot prezenta la randul lor unele simptome ale acestei afectiuni, fara a avea boala respectiva, spre deosebire de parintii copiilor care nu sufera de aceasta afectiune, conform unui nou studiu, transmite LiveScience, citat de Agerpres.  Printre cele mai raspandite simptome ale acestei afectiuni printre parintii care au copii cu autism se numara anumite dificultati subtile in ceea ce priveste abilitatile sociale, o tendinta de autoizolare si gandirea repetitiva, conform autorului acestui studiu, Dr. John N. Constantino, profesor de psihiatrie si pediatrie la Washington University School of Medicine din St. Louis.
Prezenta anumitor simptome ale autismului la o persoana nu inseamna in mod automat ca acea persoana poate fi diagnosticata cu autism.
“Stiam deja ca acei copii care se nasc din parinti care prezinta mai multe trasaturi ale acestei afectiuni, au la randul lor mult mai multe trasaturi ale autismului decat copiii care se nasc din parinti fara astfel de trasaturi – ceea ce nu stiam era daca existenta acestor trasaturi in randul parintilor nu duce la o crestere a riscului de manifestari clinice ale autismului la copii. Acum stim acest lucru”, a declarat Dr. Constantino.
Un studiu anterior a demonstrat, de asemenea, ca fratii copiilor cu autism, care nu sufera de aceasta boala, prezinta mai multe trasaturi si simptome caracteristice acestei afectiuni decat copiii fara autism.
In noul studiu, publicat in revista JAMA Psychiatry, cercetatorii au examinat si comparat date obtinute de la 256 de copii cu autism si respectiv de la 1.400 de copii care nu sufera de aceasta afectiune, si de la parintii lor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu