luni, 20 aprilie 2015

Aplicatii pentru Autism

Apps pentru autism poate ajuta copilul sa invete deprinderi de viață valoroase, pentru a-si îmbunătăți aptitudinile sociale.  Există studii care arată ca iPad-urile și alte dispozitive electronice pot avea într-adevăr un impact pozitiv asupra copiilor cu autism prin construirea de abilități de comunicare și învățare. În timp ce terapeuții spun că aplicațiile nu sunt un remediu pentru autism, există totusi un număr de beneficii. Totusi, fiecare copil cu autism este diferit. Trucul este de a găsi cea mai buna aplicatie pentru nevoile copilului tau. 
Acest tip de terapie devine tot mai popular, iar rezultatele au început să apară la copiii care îl folosesc. Cercetatorii au descoperit ca aplicațiile informatice pot ajuta copiii cu autism sa comunice mai eficient. De exemplu, copiii cu autism sunt atrași de trenuri pe șine. Acest lucru se datorează faptului că trenul circulă numai pe sine și astfel pot prezice unde va ajunge trenul. Apps lucrează în același mod: copiii joacă un joc cu roluri prestabilite, iar ei vor învăța repede să urmeze modelele de jocuri. Acest lucru devine o sursă mare de motivație pentru copii cu autism.
În autism, copiii comunica si invata vizual, mai degrabă decât verbal. Apps poate ajuta la stimularea învățării și să le dea competențele necesare.
Urmăriți acest scurt videoclip pentru a vedea cele patru etape create de Asociația Autism din Australia de Vest cu privire la modul de a alege cele mai bune aplicații pentru copilul dumneavoastră autist:

Top 8 aplicații pentru copilul tău
Lista de mai jos contine recomandări de la parinti de copii cu autism și de la experți care lucrează în acest domeniu. Ei recomanda aplicatiile pentru beneficiile pozitive, pentru ca a ajuta copiii cu autism să învețe și să se distreze.
1. Starfall ABC-învăța să citească
Aplicația Starfall ABC se bazeaza pe invatarea ABC-ului, pronunția literelor și apoi trece la lectura. Sunt 15 povești foarte simple, cântece amuzante prin intermediul carora copilul invata. Naratorul citește povestea fonetic pentru a ajuta copilul sa înțeleagă cuvintele din lectură.
Abilități dezvoltate: vocabular, limbă și lectură
2. Doodle prieteni
Abilități dezvoltate: imaginație, creativitate, scrisul si abilitatile motorii fine
3. De ce Super
Abilități dezvoltate: citire, scriere, imaginație, vocabular, coordonare motorie fină și lingvistica
4. Pop Math (Lite)
Această aplicație face matematica distractiva! Copiii pot învăța abilități de adiție de bază cu acest joc de popping bule pe ecran. Jocul prezintă probleme de matematica cu solutii bule, și copiii trebuie să sparga bulele cu perechile corecte. Ei aduna puncte pentru răspunsurile corecte, iar dupa un numar de puncte,  vor trece la nivelele superioare.
Abilități dezvoltate: numere, matematica, coordonare motorie fina
5. emoțiile și sentimentele, autism
Abilități dezvoltate: emoții, abilități sociale, sentimente de înțelegere
6. Agnitus-Jocuri pentru Învățare
Această aplicație bazata pe deprinderi de viață ajută copiii să învețe despre activitatile cotidiene. Există jocuri bazate pe rutina de zi cu zi, cum ar fi spalatul pe dinti sau un duș. Există, de asemenea, jocuri care invata copiii cum să recunoască formele, culorile, literele, etc.
Abilități dezvoltate: abilitățile motorii fine, recunoaștere forme, culori, litere, matematica, memorie
7. ChoiceWorks
Această aplicație vă permite să creați un program zilnic vizual astfel incat copilul autist poate avea o predictibilitate a rutinei. Această aplicație este plăcuta în rândul familiilor, și chiar și copiii non-autisti pot beneficia de programe vizuale.
Abilități dezvoltate: managementul timpului, predictibilitatea rutinei
8. Word SLaPps
Această aplicație vă ajută cu recunoașterea vizuală a persoanelor și articolelor. Se ia o fotografie a unei persoane, sau un obiect. Puteți face apoi o înregistrare audio care sa explice cine sau ce este. Există, de asemenea, opțiunea de aintroduce numele persoanelor sau obiectelor. Și copiii vor învăța să facă corelarea corecta.
Abilități dezvoltate: de recunoaștere, abilitatile motorii fine, memorie
sursa: http://www.geioni.com/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu