miercuri, 22 aprilie 2015

Celulele stem i-ar putea ajuta pe copiii cu autism


Liderul european în procesarea de sânge placentar a iniţiat primul trial clinic din România menit să evalueze utilizarea terapeutică a celulelor stem în cazul copiilor cu autism.
Într-o scrisoare trimisă părinţilor, Cord Blood Center anunţă că, în decembrie 2014, au fost începute formalitățile necesare inițierii trialului clinic, urmând ca după obținerea aprobării studiului, în intervalul de câteva luni prevăzut de legislația în domeniu, primii copii diagnosticați cu autism să poată fi incluși și tratați în cadrul acestuia. “Copiilor înrolați în studiu li se va transfuza unitatea proprie de sânge ombilical, urmând să fie monitorizați din punct de vedere evolutiv la intervale regulate de timp. Dorim să îi invităm pe părinții care sunt interesați de a participa în trialul clinic având copii diagnosticați cu tulburări din spectrul autist, să ne contacteze pentru a fi luați în evidență, într-o primă etapă în 2015 (…) În Europa, studiul clinic pentru tratamentul autismului cu celule stem din sângele ombilical este unicul pregătit în colaborare cu spitale de înaltă calificare“, se arată în scrisoare.
Cronologic, acesta este cel de-al doilea trial clinic desfăşurat de companie în România. Primul, început în urmă cu un an şi derulat în ţara noastră şi în Slovacia, are rolul de a evalua utilizarea terapeutică a sângelui ombilical autolog la copiii cu paralizie cerebrală. “10 copii au fost incluși în trialul clinic și au beneficiat de acest tratament, încă 2 copii cu paralizie cerebrală urmând să fie înrolați la începutul acestui an. Siguranța administrării unităților proprii de sânge ombilical, a fost confirmată în aceste cazuri, iar primele date preliminare evidențiind progrese cognitive și de îmbunătățire a atenției copiilor. Acestea sunt argumente importante în determinarea noastră de a continua extinderea aplicațiilor clinice ale unităților de sânge ombilical conform celor mai recente tendințe din practica medicală mondială”, se mai arată în scrisoare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu