marți, 15 decembrie 2015

Terapie cu MAGARUSI pentru copiii cu autism si alte afectiuni


Copiii cu autism sau alte afecţiuni neuro-psiho-motorii din judeţul Constanţa pot face terapie şi cu măgăruşi, nu doar cu cai. În centrul “FootPrints of Joy” din apropiere de Cernavodă, aproape 60 de urechiaţi, blânzi şi ascultători, îi ajută pe terapeuţi în procesul de recuperare a copiilor cu dizabilităţi. Seara trecută, în acest loc, în care sunt adăpostiţi şi 400 de câini ai străzii, a venit în vizită ambasadorul Marii Britanii în România, Paul Brummell. Diplomatul a rămas încântat de ceea ce a văzut.
"La început s-a creat o legătură între copii și măgăruși. Mulți dintre cei mici au început să folosească cuvinte mai multe, au mai mult mai multă răbdare și sunt mult mai liniștiți", a precizat Irina Zlatov.
Dintre cei aproximativ 59 de măgăruși de la “FootPrints of Joy”, ce aparține Asociației “Save the Dogs and Other Animals”, doar 3 sunt antrenați pentru onoterapie. Gina, Lancelot și Cezar sunt de o blândețe ieșită din comun. Și poate nu întâmplător, căci au trecut prin mari suferințe. Primii stăpâni i-au bătut, i-au înfometat și i-au lăsat în agonie pe străzi. Salvarea lor a fost acest loc amplasat între Cernavodă și Cochirleni. Proiectul este finanțat de asociații din Italia și Marea Britanie.
"Marea majoritate a măgărușilor noștri sunt aduși de pe stradă, după ce au fost abandonați de proprietari", a precizat Raul Tușer, medic veterinar.
Măgărușii reușesc să le redea copiilor cu dizabilități încrederea de sine. Anual, zeci de micuți vin la onoterapie.
Seara trecută, ambasadorul Marii Britanii în România, Paul Brummell a vizitat acest loc și a rămas încântat de ceea ce a văzut. Atât în locul destinat măgărușilor, cât și în zona câinilor. Peste 400 de patrupede salvate de pe străzi pot fi adoptate de români, dar și de străini. Anual se fac peste 500 de adopții intrernaționale, și doar 50 în România.
"Acest adăpost reprezintă un model pentru România. Toți știm că România are probleme legate de trecut cu câini maidanezi", a susținut Paul Brummel, ambasadorul Marii Britanii în România.
"Continuăm sterilizarea gratuită în centrele noastre de la Cernavodă și Medgidia și vom continua și programul de terapie cu copii și măgăruși", a precizat Filippo Agostino, directorul general al centrului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu