marți, 4 martie 2014

Armata israeliana recruteaza tineri cu autism pentru abilitatile lor vizuale

“Unitatea 9900″, un corp de elita al serviciilor secrete israeliene, inroleaza recruti cu autism pentru a furniza informatii detaliate comandantilor care combat pe teren: tinerii autisti examineaza cu atentie fotografiile prin satelit pentru a identifica cele mai imperceptibile schimbari de imagini.
O capacitatea vizuala extraordinara: aceea de a detecta cele mai mici si imperceptibile schimbari de imagini. Armata israeliana continua sa recruteze tineri cu autism pentru a folosi aceasta “zestre” a lor. Destinatia pentru acesti recruti este prestigioasa “Unitate 9900″, un corp super-specializat care studiaza datele si imaginile transmise de satelitii israelieni de pe orbita Pamantului, sateliti care furnizeaza informatii detaliate si sensibile.
Sarcina acestor “Rain Man” in uniforma este examinarea si masurarea cu precizie a imaginilor de structuri, zone si obiective, captate prin satelit si transmise de un calculator: de cele mai multe ori aceleasi dar cu unghiuri si momente diferite. Ei au dovedit ca sunt capabili sa perceapa cea mai mica schimbare, care ar fi scapat in schimb celorlalti colegi. “In acest fel – a declarat comandantul lor – salveaza vieti omenesti”, militarii au in mana, de fapt, informatii mult mai detaliate si decisive.
Deja de patru ani, armata – cu avizul pozitiv al sefului Mossad, Tamir Pardo – inroleaza tineri cu autism. Primul dintre ei care a imbracat uniforma militara, in 2010, a fost Peer Zohar, in varsta de 21 de ani.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu