marți, 23 iunie 2015

Marea Britanie retrage dreptul de practica doctorului care a legat autismul de vaccinul impotriva pojarului, oreionului si rubeolei

Marea Britanie retrage dreptul de practica doctorului care a legat autismul de vaccinul impotriva pojarului, oreionului si rubeolei

Autorităţile din Marea Britanie i-au interzis dreptul de practică doctorului a cărui cercetare lega apariţia autismului de vaccinul împotriva pojarului, oreionului şi rubeolei /vaccinul MMR/, însă milioane de părinţi continuă să nu îşi vaccineze copiii, în urma publicării studiului său în 1998.
Chiar dacă, de la publicarea sa în 1998, cercetarea medicului Andrew Wakefield a fost discreditată în numeroase rânduri, ratele vaccinării copiilor împotriva celor trei boli nu şi-au revenit complet, iar cauza doctorului britanic este susţinută în SUA de celebrităţi cum ar fi Jim Carrey şi Jenny McCarthy.
Wakefield a fost primul cercetător care a publicat o cercetare academică care sugera o legătură între autism şi vaccinul MMR. De atunci, milioane de părinţi au abandonat vaccinul, ceea ce a dus la creştere a numărului de cazuri de pojar în ţările occidentale, după ce anterior boala aproape dispăruse.
În Marea Britanie, cercetarea lui Wakefied a dus la un declin uriaş al numărului copiilor care făceau vaccinul MMR, de la 95% în 1995, la 50% în anumite părţi ale Londrei în primii ani după 2000. Chiar dacă mai recent rata copiilor care fac vaccinul a început să îşi revină, există încă epidemii de pojar, iar în 2006, un băiat de 13 ani a fost prima persoană care a murit de pojar în Marea Britanie în ultimii 14 ani. 
Autoritatea britanică care oferă dreptul de a practica medicina şi supraveghează activitatea doctorilor/ General Medical Council/ l-a găsit pe Wakefield vinovat de serioase erori de conduită profesională şi l-a privat de dreptul de a practica medicina în Marea Britanie.
Consiliul şi-a bazat decizia pe descoperirea faptului că Wakefield, alături de alţi doi doctori care au participat la cercetare s-au făcut vinovaţi de o 'lipsă de respect flagrantă' faţă de copiii care au participat la studiu. Wakefied a luat mostre de sânge de la copiii prezenţi la petrecerea fiului său, cărora le-a oferit câte 5 lire.
Între 1998-2004, mai multe studii publicate în jurnale printre care The Lancet, New England Journal of Medicine, Pediatrics şi BMJ au arătat că nu există nicio legătură între autism şi vaccinul împotriva pojarului.
Cu toate acestea, Wakefield s-a mutat în SUA în 2004 şi a pus bazele unui centru de cercetare a autismului la Austin, Texas, unde a avut de mulţi adepţi, deşi nu avea licenţă pentru a putea profesa ca doctor şi era întâmpinat cu reticenţă de comunitatea medicală. 
La momentul studiului, în 1998, Wakefield lucra ca gastroenterolog la Royal Free Hospital din Londra şi nu a beneficiat de aprobare pentru a face cercetarea. Ulterior, unii dintre autorii studiului au renunţat la concluziile formulate în cercetare.
Revista medicală britanică The Lancet retractase formal în februarie 2010 concluziile acestui studiu pe care îl publicase şi a decis să retragă din circulaţie articolul care a antrenat reducerea masivă a utilizării acestui triplu vaccin în Marea Britanie. Ea recunoscuse, de altfel, încă din 2004 că nu ar fi trebuit să publice acel studiu condus de Dr Andrew Wakefield, care a devenit subiectul unei vii polemici în Marea Britanie.
În martie 2010, justiţia americană a respins orice legătură între vaccinul ROR administrat bebeluşului William Mead şi simptomele de autism pe care le-a dezvoltat după şase luni. Alte trei procese ale unor familii care intentaseră procese similare au primit acelaşi verdict.
În decizia sa, tribunalul special american însărcinat să rezolve urmăririle declanşate împotriva statului pentru obţinerea unor compensaţii financiare estimează că 'teoria unei cauze /a îmbolnăvirilor/ provenite din vaccin nu are bază ştiinţifică'.
Părinţii lui William Mead, ca şi ai altor aproape 5.000 copii în SUA, cereau tribunalului special să recunoască faptul că un produs pe bază de mercur /thimerosal/, conţinut în unele vaccinuri precum ROR, poate fi la originea autismului copiilor lor.
Refuzul a numeroşi părinţi de a-şi lăsa copiii vaccinaţi împotriva infecţiilor infantile a contribuit la apariţia unui mare număr de cazuri de rujeolă în SUA şi în unele ţări europene mulţi ani la rând, potrivit Centrelor americane de control şi de prevenire a maladiilor.
sursa: http://www.medipedia.ro/; http://www.cursuriautism.ro/marea-britanie-retrage-dreptul-de-practica-doctorului-care-a-legat-autismul-de-vaccinul-impotriva-pojarului-oreionului-si-rubeolei.php

Germania: Firma IT care angajeaza doar persoane cu autism

Germania: Firma IT care angajeaza doar persoane cu autism

Auticon - o firmă din domeniul tehnologiilor IT şi care se ocupă de testarea de produse de programare (software) - este prima companie din Germania şi, deocamdată, singura care angajează exclusiv persoane cu autism.
Potrivit site-ului companiei, persoanele cu sindromul Asperger (o formă uşoară de autism) sunt în măsură să detecteze chiar şi cele mai mici defecte de software. În fiecare din compartimentele firmei lucrează asistenţi profesionişti, gata oricând să vină în ajutor angajaţilor în cazuri dificile ale vieţii profesionale.
Experţii menţionează că persoanele diagnostice cu autism au o gândire logică extrem de dezvoltată şi abilităţi analitice foarte bune.
Managementul de la Auticon susţine că astfel de oameni sunt capabili să sa se concentreze pe o anumită problemă, de multe ori, la fel ca eroul din celebrul film hollywoodian "Rain Man" şi au o foarte bună memorie fotografică. În plus, persoanele cu autism au o gândire ce sparge standardele şi nu mint niciodată.
În general, în Germania, potrivit celor mai recente date, există aproximativ 40.000 de persoane diagnosticate cu autism, dar experţii cred că, în realitate, numărul lor este mai mare. În special, statisticile de multe ori nu iau în considerare persoanele adulte, care sunt clasificate ca fiind bolnave psihic şi care sunt încadrate în instituţii sociale corespunzătoare.
După cum a declarat agenţiei de presă RIA Novosti expertul Friedrich Nolte, din cadrul organizaţiei neguvernamentale Autismus Deutschland, ce ajută oamenii cu această tulburare, legislaţia germană în domeniu este destul de bine reglementată. 'Totuşi încă mulţi oameni nu pot beneficia de drepturile care li se cuvin. Mulţi solicită asistenţă socială şi sunt refuzaţi. Funcţionarii pun de multe ori la îndoială dacă o persoană sau alta suferă într-adevăr de autism. Deci nu s-a ajuns încă la un automatism: ai fost diagnosticat cu autism şi gata primeşte automat asistenţă socială. Multe dintre aceste persoane, trebuie să recunoaştem, sunt nevoite să-şi croiască drum prin această junglă', admite expertul menţionat.
Sprijinirea acestei categorii de persoane intră în responsabilitatea unei multitudini de organizaţii neguvernamentale, atât la nivel local, cât şi la nivel federal în Germania. Acestea ajută nu numai în obţinerea de asistenţă medicală şi financiară, dar, de asemenea, la socializarea persoanelor cu această afecţiune. Ca urmare, mulţi din cei diagnosticaţi cu autism reuşesc să ajungă să lucreze pentru mari companii datorită intervenţiei acestor organizaţii non-profit.

Legatura dintre autism si bacteriile intestinale

Legatura dintre autism si bacteriile intestinale

Autismul este o boala foarte des intalnita in secolul XXI. Cu toate acestea maladia ramane un mister pentru oamenii de stiinta. Potrivit unor sondaje, autismul afecteaza un copil din 50, baietii fiind mai predispusi sa dezvolte aceasta boala. 
Autismul incepe sa se manifeste la varsta de un an, un an si jumatate, uneori chiar mai tarziu. Oamenii de stiinta au descoperit ca lipsa de bacterii intestinale benefice pare sa fie un factor important in dezvoltarea acestei boli.
Persoanele afectate de aceasta boala traiesc diferit si izolat, evita contactele, insa dezvoltarea lor intelectuala este adesea chiar mai buna decat a altor copii. Specialistii se straduie sa afle de ce incidenta cazurilor de autism inregistreaza o crestere vertiginoasa la nivel global. Pana acum insa nu s-a ajuns la un numitor comun in aceasta privinta.
Microflora intestinala si autismul
Se stie ca la aparitia bolii contribuie si factorii genetici, insa cercetatorii nu au descoperit deocamdata gene concrete legate de autism. De asemenea, se cauta cauzele acestei boli si in factorii externi cum ar fi alimentatie, poluarea mediului inconjurator sau vaccinurile. in acelasi timp se ia in calcul si influenta microflorei intestinale. Dupa cum explica specialistii, multe dintre bacteriile patogene care se afla in intestin si care contin lipopolizaharide in structura peretelui celular pot afecta diverse tesuturi, inclusiv creierul.
Lipopolizaharidele provoaca iritatii, care sporesc accesul barierei hemato-encefalice dintre sange si creier, astfel incat in creier pot ajunge substante nocive. Microflora are o influenta foarte mare asupra functionarii organismului uman, nu doar a tranzitului intestinal si metabolismului, ci si asupra functionarii sistemului imunitar si a celui nervos. Totalitatea genelor acestor bacterii este de sute de ori mai mare decat genomul omului, astfel ca savantii vorbesc despre al doilea genom care functioneaza in interior.
Specialistii sustin ca majoritatea bacteriilor din microflora intestinala sunt utile si necesare, se afla intr-o simbioza cu organismul uman, chiar daca se intalnesc si bacterii patogene. Totodata, se pastreaza si echilibru - cu cat mai multi „locatari" utili exista in intestin, cu atat mai putine sunt sansele celor daunatori de a-si manifesta efectele negative.
Microflora intestinala a copiilor autisti a fost deja studiata, insa s-a atras atentia doar asupra bacteriilor patogene: numarul acestora s-a dovedit mai mare la astfel de copii decat la cei sanatosi. Se crede ca aceasta este motivul din care persoanele bolnave de autism au mai des probleme de stomac si tranzit intestinal.
Trei tipuri de bacterii intestinale au un nivel redus la autisti
Oamenii de stiinta au cercetat microflora intestinala a 20 de copii bolnavi de autism si 20 de copii sanatosi, cu varste cuprinse intre 3 si 16 ani. ADN-ul bacterian intestinal a fost supus pirosecventierei: o metoda moderna ce permite evaluarea diversitatii microbiene a florei intestinale.
S-a demonstrat ca biodiversitatea redusa a microflorei intestinale genereaza simptomele pronuntate de autism. La toti cei 20 de copii bolnavi de autism, bacteriile intestinale erau mai putin diversificate decat la copiii sanatosi. De asemenea, la autisti este redus numarul de bacterii de trei tipuri: Prevotella, Coprococcus si Veillonellaceae. 
Aceste tipuri reunesc bacterii care sunt responsabile pentru descompunerea hidrocarburilor si pentru fermentatie. Ele joaca un rol cheie in intreaga flora microbiana a intestinului. La copiii cu autism, in mare parte lipseau bacterii de tip Prevotella. Specialistii cred ca aceste bacterii sunt cele mai importante din microflora intestinala, cea care formeaza baza comunitatilor microbiene ale copiilor sanatosi.
Este semnificativ faptul ca particularitatile bacteriilor intestinale ale copiilor bolnavi de autism corelau intr-o masura mai mare cu simptomele de autism, decat cu probleme de stomac si tranzit intestinal. Acesta fiind si motivul care i-a facut pe cercetator sa creada ca analiza microflorei intestinale poate fi utilizata ca un biomarker pentru riscul de autism. 
A avea un biomarker care sa releve acest risc inca inaintea aparitiei schimbarilor de comportament este extrem de utila pentru depistarea timpurie a bolii, pentru ca in stadiu incipient aceasta poate fi tratata.
O dovada in plus a legaturii dintre bacteriile intestinale si autism
Multi parinti ai unor copii care sufera de autism au observat ca atunci cand le-au administrat copiilor tratamente cu antibiotice impotriva unor infectii cu streptococi, simptomele de autism au inceput sa se estompeze, scrie sciencetimes.com.
Dr. Richard Drye, seful programului de cercetare in problemele autismului de la Institutul de cercetare din cadrul Spitalului de Copii din Arkansas considera ca "observatiile parentale atente pot fi cruciale" si pot duce la descoperiri stiintifice inovatoare in domeniu.

Adevarata voce a Romaniei. Mara, tanara cu autism care ii cucereste pe englezi

Adevarata voce a Romaniei. Mara, tanara cu autism care ii cucereste pe englezi

Videoclipul ei de pe Youtube avea, în dimineaţa aceasta, mai puţin de 100 de vizualizări. Însă, fata aceasta are toate şansele să cucerească milioane de oameni.
Mara Prună este o fată în vârstă de 14 ani, care suferă de autism. După diagnostic, părinţii au început să citească, să caute moduri pentru a uşura viaţa fiicei lor. Şi au înţeles că singura cale de a nu lăsa autismul să preia controlul unei vieţi este o pasiune. O pasiune adevărată.
Mama fetei, Milena, spune că muzica a fost acel remediu-minune. La trei ani, părinţii i-au cumpărat Marei o claviatură electronică. Fetiţa a fost atât de încântată încât nu mai lăsa instrumentul din mâini.
“Nu ne-am gândit niciodată că va face performanță din muzică, dar din fericire această pasiune, obsesivă ce-i drept la început, a dus într-o direcție foarte fericită”, spune Milena Prună, pentru citynews.ro.
Fetiţa a început să studieze pianul din clasa a II-a. La început, venea la profesoara Eva Butean alături de un însoţitor, a cărui sarcină era să faciliteze comunicarea dintre Mara şi îndrumătorul său. Apoi, nu a mai fost nevoie de un astfel de intermediar. De patru ani, fata e îndrumată de un alt profesor cu mare experienţă: Cristian Bence-Muk, de la Academia de Muzică.
În urmă cu puţin timp, Mara a fost invitată la o şcoală de muzică din Londra, The Purcell School.
„Ne-am dus la școala din Londra. Ne-au invitat pur și simplu să vedem ce-i acolo. Am cunoscut-o pe șefa departamentului de compoziție, pentru că aia mă interesa. Să studiez compoziție. Și nu am uitat să duc cu mine și partiturile mele, compozițiile mele. Ne-am împrietenit de când ne-am văzut. S-a bucurat foarte mult că vine un compozitor român la ei în școală, care e și fată. I-au plăcut mult compozițiile mele”, spune Mara.
Şefa departamentului de compoziţie a fost uimită de Mara şi a rugat-o pe directoarea şcolii să o înscrie pe fată direct la audiţia principală. Şi aşa s-a întâmplat.
„Mă așteptam să fie foarte greu. A fost extenuant. A durat 7 ore, cu o pauză de masă. La prima probă a trebuit să scriu o piesă într-o oră și jumătate, după câteva note. Ce am făcut acolo … A fost ceva de genul că nici eu nu știam că pot să fac așa ceva. A doua probă de compoziție presupunea să vorbesc despre piesele mele”, povestește Mara. Apoi, fata a reuşit să treacă şi de probele de pian şi voce.
Mara Prună a primit o bursă integrală la şcoala londoneză, pentru a studia compoziţia şi, secundar, pianul. „Cred că mă așteaptă Paradisul. Să înțelegeți: e o insulă minunată, dar e ca orice loc de pe Pământ. Imperfect. Este totuși un loc frumos și primitor în care oamenii abia așteaptă să îmi vadă potențialul și nu să îmi vâneze greșelile. Metodele lor de predare sunt axate pe nevoile individului și se vede că le pasă”, e convinsă Mara.

Tratarea precoce a simptomelor de autism

Tratarea precoce a simptomelor de autism

Conform unui nou studiu, bebelusii tratati devreme pentru simptome de autism nu mai prezinta semne evidente de autism in jurul varstei de 2-3 ani.
Un studiu recent de la UC Davis MIND Institute din Sacramento, California, a constatat ca tratarea primelor simptome de TSA (tulburari din spectrul autismului), la sugari incepand cu varsta de sase luni reduce in mod semnificativ simptomele, astfel incat la varsta de trei ani, cei mai multi copii care au primit tratament nu au prezentat semne de TSA sau intarzieri de dezvoltare. In cadrul proiectului pilot, sapte copii cu varste cuprinse intre sase si  15 luni au primit tratamentul Infant Start, pe o perioada de sase luni. Acesti copii, care au prezentat simptome evidente de autism (vezi mai jos), au fost tratati de parintii lor, cele mai apropiate persoane si cei care ii intelegeau cel mai bine
Dintre cei sapte, sase au recuperat toate abilitatile de invatare si de vorbire pana la atingerea varstei de doi sau trei ani, conform lui Sally J. Rogers, autor si dezvoltator al Infant  Start. Copiii diagnosticati cu autism incep tratamentul in jurul varstei de trei, patru ani - de sase pana la opt ori mai tarziu decat copiii din studiu - desi cele mai timpurii simptome de autism pot aparea inainte de prima aniversare a copilului, conform UC Davis Mind Institute. Interactiunea sociala si comunicarea  sunt invatate in timpul copilariei, asa ca cercetatorii autismului si parintii de copii cu autism au incercat sa o identifice si sa trateze cat mai repede autismul.
 UC Davis Mind Institute arata ca sunt cinci semne timpurii de autism la copii:
  • Fixarea vizuala neobisnuita: examinarea puternica si persistenta a obiectelor
  • Comportamente repetitive anormale: petrecerea unor perioade neobisnuit de lungi de timp in care repeta o actiune, cum ar fi sa se uite la maini sau sa rostogoleasca un obiect
  • Lipsa de dezvoltare a vorbirii (sunetelor) corespunzatoare varstei: dezvoltare intarziata a sunetelor vocale, cum ar fi "ma-ma, da-da, ta-ta"
  • Lipsa comunicarii de intentie: tonuri faciale neutre si a eforturile mici de a gesticula si de castiga atentia parintilor
  • Interes scazut pentru interactiune: un interes mai mare in obiecte decat in oameni si sustinerea greoaie a interactiunii fata in fata.
Tratamentul a constat in folosire intensa a momentelor de interatiune. Teraputii i-au pus pe parinti sa foloseasca interactiunile zilnice – din momentul schimbarii scutecelor, cand le dadeau de mancare, cand se jucau pe covor sau cand ieseau la plimbare – pentru a incepe interventii bazate pe cresterea atentiei copilului catre fata si vocea parintilor; interactiuni care sa le  atraga atentia bebelusilor si sa aduca zambete pe fetele tuturor, atat copil cat si parinti; imitarea de catre parinti a sunetelor scoase de bebelusi precum si a gesturilor lor intentionale; si folosirea jucariilor de catre parinti ca suport al interactiunii, mai degraba decat pentru a concura pentru atentia bebelusului.
De pe pagina web a institutului puteti afla ce alte programe experimentale se mai incearca pentru recuperarea copiilor cu autism. Clic aici.

duminică, 14 iunie 2015

Rationamentul Conditional in Autism

Raționamentul Condițional în Autism

Activarea și Integrarea Cunoștințelor și Concepțiilor


Patru decenii de cercetare în raționamentul deductiv adult a arătat că participanții sunt foarte influențați de contextul și conținutul folosit pentru elaborarea problemelor. Astfel de efecte sunt în mod normal menționate în acest articol ca o cauză a părtinirii cognitive, deoarece participanții sunt instruiți să tragă concluzii raționale bazate pe informația dată. În acest studiu, s-a testat ipoteza conform căreia raționamentul adolescenților cu autism va fi mai puțin contextualizat decât acela al dezvoltării unui grup de control. Acest lucru s-a facut prin referire la studiul raționamentului condițional, cu argumente „dacă-atunci”,  folosind ceea ce se știe deja despre influența cunoștințelor antecedente asupra acestei sarcini. Raționamentul condițional implică deducție cu o premisă majoră pe forma „dacă p, atunci q” și patru posibile premise minore. 
Deși studiile despre dezvoltarea raționamentului condițional au avut tendința să se concentreze asupra grupurilor în dezvoltare, stilul de procesare a informațiilor a grupurilor cu ASD (autistic spectrum disorder – tulburările din spectrul autist)  sugerează că procesul lor rațional diferă în anumite aspecte. Pe această temă s-au elaborat mai multe teorii conform cărora ființa umană urmează o tendință spre coerența centrală, formarea unor spații coerente prin integrarea pieselor relevante informației.  Un studiu recent a explorat abilitatea adulților cu autism înalt-funcțional să revizuiască concluziile raționamentului condițional pe baza informației contextuale noi sub forma unei afirmații condiționale secundare. Participanții cu autism nu au arătat nicio diferență semnificativă în performanță în comparație cu controalele efectuate pe sarcinile simple ale raționamentului condițional cu deducții valide sau invalide.  
S-a demonstrat că de obicei populațiile în dezvoltare tind să contextualizeze informația prezentată când raționează. Acest lucru se întâmplă mai ales în cazul adolescenților în comparație cu copiii mici și adulții. În același timp, domeniul tot mai vast al cercetării sugerează că persoanele cu autism au dificultăți în integrarea informației pentru a procesa stimulii din context. 
Experimentul 1 a constat în examinarea raționamentului condițional și judecăților probabiliste în relație cu contraexemplele disponibile. Adolescenții cu ASD și un grup de control au avut de realizat o sarcină a acestui fel de raționament în care afirmațiile aveau condiții de dezactivare variate și antecedente alternative. Această sarcină a fost urmată de o judecată a probabilității în care participanții trebuiau să evalueze valoarea de adevăr ale afirmațiilor prezentate.  În acest experiment au fost incluși 26 de adolescenți autiști cu vârste cuprinse între 11 și 16 ani și 38 de adolescenți dezvoltați normal cu vârste între 11 și 15 ani.  Datele strânse despre acest tip de condiționare reflectă ipoteza generală conform căreia raționamentul adolescenților cu ASD este mai puțin probabil să fie  contextualizată cu informații necesare rezolvării de probleme dar care să fie și relevante. 
Experimentul al doilea a avut ca scop explorarea posibilității ca modelul după care au răspuns adolescenții cu ASD în experimentul 1 să fi avut vreo legătură cu generalizarea unui răspuns afirmativ părtinitor. Adolescenților autiști împreună cu cei normal dezvoltați le-a fost dată o sarcină de raționament cu un număr egal de răspunsuri afirmative si negative corecte. Pe cât posibil și în acest experiment participanții reflectă aceeași populație. Participanților le-au fost prezentate argumente simple bazate pe o premisă cuantificată global. Structura întrebărilor a fost luată din studiul Leevers și Harris (2000) care a găsit dovada unui răspuns părtinitor pentru „da” în cazul  copiiilor cu autism. 
Scopul celui de-al treilea experiment a fost de a explora posibilitatea ca lipsa unui raționament contextualizat printre adolescenții cu ASD să fie pusă în legătură cu o incapacitate de a genera contraexemple. Abilitatea adolescenților dezvoltați normal și adolescenților cu ASD de a genera dizabilități și antecedente alternative a fost măsurata prin performanța într-o sarcină de generare bazată pe cea a lui Cummins et al. (1991). Participanții la această sarcină includeau 32 de adolescenți normali și 20 de adolescenți cu ASD. Toți participanții au trecut prin experimentul 1. Le-a fost prezentată o cărticică cu 8 condiționări, patru afirmații AC (afirmarea consecinței) și MP(modus ponens) luate din fiecare patru categorii identificate de pretest.  Participanții trebuiau să construiască cât de multe exemple în 1.5 minute. Acest experiment a demonstrat că nu există diferențe semnificative între numărul sau genul de contraexemple construite de grupul tipic și grupul cu ASD. 
Rezultatele primului experiment sprijină ipoteza că adolescenții cu autism ar fi mai puțin influențați de contraexemplele disponibile într-o sarcină a raționamentului condițional. Tiparul performanței în sarcina raționamentului condițional nu reflectă diferențe în concepția fundamentală a participanților în afirmațiile condiționale. Experimentul al doilea a explorat posibilitatea ca în rezultatele raționamentului condițional să existe o înclinație spre răspunsul afirmativ. Adolescenții cu autism nu sunt diferiți de cei care nu suferă de această deficiență în ceea ce privește consimțământul de a da răspunsuri negative.  Posibilitatea ca performanța raționamentului grupului cu autism să reflecte disponibilitatea diferențială ale contraexemplelor în memoria de lungă durată a fost respinsă prin cel de-al treilea experiment, care nu a arătat nicio diferență între grupuri pe sarcina de elaborare a contraexemplelor. 

Lumina albastra pentru autism! 2 aprilie – Ziua Internationala de Constientizare a Autismului

Lumina albastra pentru autism! 2 aprilie – Ziua Internationala de Constientizare a Autismului

Această zi a fost adoptată de Organizația Națiunilor Unite în 2007, pentru a atrage atenția întregii lumi asupra problematicii autismului.
Doar trei probleme de sănătate sunt recunoscute cu propria lor zi de către Organizația Națiunilor Unite, iar autismul este una dintre ele.
Activitățile organizate în această zi au ca scop creșterea gradului de conștientizare a publicului larg cu privire la autism și transmiterea de informații despre importanța diagnosticării precoce și a intervenției timpurii.
Totodată sunt puse în lumină talentele unice și abilitățile persoanelor cu autism.
Peste tot în lume, mii de cladiri importante și case sunt iluminate în albastru pentru a susţine milioane de persoane și familii din toată lumea afectate de autism: statuia lui Iisus din Rio de Janerio (Brazilia), Empire State Building din New York (SUA), Palatul Parlamentului Romaniei din Bucuresti sau Palatul Parlamentul European din Strasbourg.
In toate marile orase din tara se organizează o serie de activități menite să contribuie la conștientizarea la nivel local a problematicii autismului. 

Jocuri practice pentru dezvoltarea unor abilitati cognitive la copilul autist

Jocuri practice pentru dezvoltarea unor

abilitati cognitive la copilul autist

1. Modelare cu plastelină
  • Scop: Dezvoltarea capacităţii de imitaţie
  • Dezvoltarea motricităţii fine prin modelare
  • Materiale: plastelină, 3 obiecte uzuale cu forme simple (minge, şarpe, melc)
Stăm cu copilul la masă. Luăm primul obiect (ex: mingea), şi 2 bucăţi de plastelină. Numim obiectul, apoi dintr-o bucată de plastelină modelăm mingea şi punem lângă model. Arătăm a doua bucată de plastelină şi spunem copilului: „fă şi tu la fel”. Dacă nu iniţiază nici o mişcare, îl ajutăm. Când reuşeşte să facă mingea, îl recompensăm şi trecem la al doilea obiect (şarpe).
Putem să variăm gradul de dificultate a jocului: folosind ca model imaginea/poza obiectelor (minge, şarpe, melc), sau fără model, doar prin instrucţiune verbală.
2. Ştampilare
  • Scop: Dezvoltarea atenţiei
  • Ordonare prin alternanţă în funcţie de imagine
  • Materiale: 2 ştampile (de diferite imagini: o casă, şi o minge), hârtie A4 cu un tabel cu 5 coloane şi 3 rânduri.
Punem hârtia în faţa copilului, ştampilele câte unaîn partea dreaptă şi stângă a hârtiei. În primul rând a tabelului demonstrăm modelul, ştampilând alternativ o casă şi o minge, denumind simultan imaginile: “casă”, „minge”, „casă”, „minge”.
Dăm ajutor fizic prin îndrumarea mâinii copilului, ştampilând îmreună în rândul al doilea. Apoi retragem ajutorul fizic, copilul ştampilând alternativ numai după modelul vizual şi ajutorul verbal.Sarcina este masterată, când copilul reuşeşte să ştampileze alternativ doar la comandă verbală „ştampilează o casă- o minge- o casă- o minge” sau doar după modelul vizual.

Robotul Frank de la UTM va vorbi in limba romana si ar putea ajuta copiii cu autism!

Robotul Frank de la UTM va vorbi in limba romana si ar putea ajuta copiii cu autism!

Robotul Frank de la Universitatea Tehnică din Moldova ar putea avea o utilitate mult mai mare decât s-a gândit inițial administrația, informează CURENTUL.md
Potrivit directorului filierei Anglofonă ,,Computer Science”, Viorel Bostan un grup de studenți de la facultate se ocupă de adaptarea acestui robot la realitate și cu pași mici, cu siguranță va progresa.
„Robotul noi l-am adus în vara anului trecut și de atunci s-a format un grup care lucrează cu el. În prezent se lucrează pe câteva direcții, una este să-l învățăm să vorbească în limba română, acolo sunt dificultăți în ceea ce ține de programare, se ocupă studenții din anul III. O altă direcție este procesarea de cunoaștere a imaginilor, astfel încât robotul să poată recunoaște persoana care discută cu el. Mai avem câteva proiecte ceea ce ține de gruparea obiectelor cu inteligență artificială”, a precizat Viorel Bostan.
Deși Frank este abia la început, utilitatea acestui robot în timp ar putea fi foarte mare, în special pentru copiii cu autism.
,,Primele etape sunt mai dificile, trebuie crescut precum un copil, trebuie mai întâi să vorbească, să recunoască, pe parcurs poate fi pregătit și pentru instruire. El va vorbi ceea ce-i vom spune noi. Este un alt proiect destul de interesant care ar putea să prindă viață. Acest robot este deja utilizat în Occident la interacționarea copiilor cu autism, fiindcă robotul este considerat de acești copii o jucărie și atunci medicul și părinți cumva pot intra în lumea copilului prin intermediul acestui robot. S-ar putea face chestia aceasta, însă noi abia suntem la început, băieții lucrează, îl studiază, văd care sunt posibilitățile acestui robot”, a adăugat el.
De asemenea, Frank determină administrația să se gândească la lansarea propriului robot, dar și introducerea unei specialități noi la Universitatea Tehnică.
,,Inițial învățăm să lucrăm cu roboții străini și după care vom ajunge să facem și robotul nostru. Doar că acest proiect ar fi mult mai costisitor, fiindcă implică mai multe componente, inclusiv partea de mecanică fină, electronică avansată. Cu acest scop, printre altele, noi dorim să creăm o specialitate nouă la Universitatea Tehnică, este vorba de robotică și mecatronică. Toate actele sunt deja la Minister și sperăm că poate chiar începând cu anul acesta vom avea posibilitatea să înmatriculăm studenți la această specialitate”, a menționat Viorel Bostan.
CURENTUL.md menționează: Robotul Frank a fost adus la Universitatea Tehnică din Franța și a costat 5400 de euro. Astfel de exemplare în întreaga lume sunt 4000.

POVESTEA CARE A EMOTIONAT MILIOANE DE OAMENI. Un caine nascut ORB, sprijin pentru copiii cu autism

POVESTEA CARE A EMOTIONAT MILIOANE DE OAMENI.

Un caine nascut ORB, sprijin pentru copiii cu autism

El este Smiley, are 12 ani si este un Golden Retriever care-i ajuta pe copiii cu nevoi speciale. Potrivit Russia Today, patrupedul, care s-a nascut orb, lumineaza zilele micutilor din diverse spitale din Stouffville, Ontario si Canada.
Câinele, care a fost salvat dintr-un adăpost din Stouffville, Canada, de Joanne George, în urmă cu un deceniu, s-a născut fără ochi şi a fost diagnosticat şi cu nanism. Cu toate acestea, Smiley are un atestat pentru terapia asistată de animale şi dă lecţii de viaţă tuturor celor care ajung să-l întâlnească. El s-a alăturat programului "St. John Ambulance Therapy Dog" şi îşi petrece zilele în diverse spitale ori şcoli, unde îi ajută pe cei cu tulburări de atenţie.
"Smiley nu a vazut niciodata, dar ii ajuta pe oameni sa zambeasca. Era un tip, Teddy, care nu comunica in niciun fel si care nu a zambit niciodata. Dar cand l-a intalnit pe Smiley, Ted a inceput sa zambeasca", a declarat George pentru ABC News.
Stapana patrupedului a spus ca Smiley se duce deseori la o librarie din Stouffville, unde isi petrece timpul alaturi de copii care sufera de autism si care au dificultati sa citeasca.
"Acesti copii au fost nascuti cu diferite dizabilitati, la fel ca Smiley, si este important ca ei sa vada ca el a depasit aceste dificultati si ca este fericit", a mai spus George.

duminică, 7 iunie 2015

Legislatie necesara pentru copiii cu autism


  • Formularul E 112 pentru obtinerea de finantare pentru tratamente in strainatate
  • Legea nr. 151/2010 privind serviciile specializate integrate de sanatate, educatie si sociale adresate persoanelor cu tulburari din spectrul autist si cu tulburari de sanatate mintală asociate
  • Legea 272 din 21 iunie 2004 privind protectia si promovarea drepturilor copilului despre respectarea, promovarea si garantarea drepturilor copilului
  • Ordinul nr. 590 din 12 noiembrie 2008 privind aprobarea instructiunilor pentru aplicarea Articolul 78 din Legea nr. 448/2006 privind protectia si promovarea drepturilor persoanelor cu handicap
  • Ordinul nr. 432 din 14 mai 2007 pentru aprobarea Procedurii de acordare a drepturilor prevazute la Articolul 12 alin. (1) lit. b), e) - g) si la alin. (2) din Legea nr. 448/2006 privind protectia si promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, cu modificarile si completarile ulterioare 
  • Hotararea nr. 1251/2005 privind unele masuri de imbunatatire a activitatii de invatare, instruire, compensare, recuperare si protectie speciala a copiilor/elevilor/tinerilor cu cerinte educative speciale din cadrul sistemului de invatamant special si special integrat
  • Legea Nr.200 din 27.06.2013 pentru modificarea si completarea Legii nr. 151/2010 privind serviciile specializate integrate de sanatate, educatie si sociale adresate persoanelor cu tulburari din spectrul autist si cu tulburari de sanatate mintala asociate.
  • Hotararea nr. 23/2010 privind aprobarea standardelor de cost pentru serviciile sociale.
  • HG nr.1826/2005 privind aprobarea strategiei nationale de dezvoltare a serviciilor sociale.
  • Legea 448/2004 privind serviciile sociale.
  • Ordinul 24/2004 pentru aprobarea standardelor minime obligatorii pentru centrele de zi.
  • Ordinul 288/2006 pentru aprobarea standardelor minime obligatorii privind managementul de caz.
  • Ordinul 73/2005 privind aprobarea modelului contractului pentru acordarea de servicii sociale.
  • Legea 292/2011. Legea asistentei sociale.
  • Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 151/2010 privind serviciile specializate integrate de sănătate, educaţie şi sociale adresate persoanelor cu tulburări din spectrul autist şi cu tulburări de sănătate mintală asociate

ANEXĂ 
LA NORMELE METODOLOGICE
 CHESTIONAR
Intrebari adresate parinteluiDaNuUneori
Copilul dvs va priveste in ochi cind vorbiti cu el?021
V-ati gandit uneori ca nu aude normal?201
Copilul dvs este dificil la mancare?/ Pare lipsit de apetit?201
Intinde bratele sa fie luat in brate?021
Se opune cand este luat in brate de dvs?201
Participa la jocul “cucu-bau”?021
Zambeste cand dvs ii zambiti? –intrebare inlocuita la 24 luni cu intrebarea:
Foloseste cuvantul “mama” cand va striga?
021
Poate sa stea singur in patut cand este treaz?201
Reactioneaza intotdeauna cand este strigat pe nume?/ Intoarce capul cand este strigat?021
Observatiile medicului de familie   
Evita privirea directa/ Nu sustine contactul vizual10-
Evidenta lipsa de interes pentru persoane10-
Dupa 24 de luni: Stereotipii motorii( flutura mainile, topaie, merge pe varfuri,
se invarte in jurul propriei axe, posture inadecvate, etc.)
10-

Scor0-6Risc minim   
 7-9Risc mediu Reevaluare peste 3 luni
 10-18Risc sever Trimitere catre medicul specialist psihiatrie pediatrica/neuropsihiatrie pediatrica

Copil cu autism, ramas fara insotitor!


În ţara noastră, copiilor cu autism nu numai că nu li se asigură de către stat terapie gratuită fără de care nu pot progresa, dar sînt lăsaţi şi fără însoţitori! În acest caz se află şi o fetiţă de 8 ani din Topoloveni, diag­nosticată cu tulburare din spectrul autist şi ADHD. Din 11 martie a.c., Mariei Denisa Negrei i s-a emis o hotărîre de către Comisia pentru Protecţia Copilului prin care a fost trecută de la handicap grav la ac­centuat şi i s-a luat dreptul de a be­neficia de un însoţitor. Practic, mama ei, Irina Negrei, nu mai poate lua indemnizaţia de însoţitor de 700 de lei, considerîndu-se că fetiţa se poate descurca şi singură. 
Este o dramă prin care trec mai mulţi părinţi cu copii cu autism, iar autorităţile ar trebui să evalueze mai atent cazurile, fiindcă aceşti copii nu se pot descurca fără un însoţitor.
„Este agitată şi nu se poate orienta în spaţiu“
La prima vedere, Denisa pare un copil normal, însă e de ajuns să stai cîteva minute lîngă ea şi să-şi dai seama că are o problemă de sănătate. Fetiţa devine agitată, priveşte fix şi nu mai are stare pe scaun. Îi cere mamei să plece, fiindcă simte nevoia să se mişte continuu. „Denisa a fost diagnosticată cu tulburarea din spectrul autist de la vîrsta de doi ani, iar de la trei ani i s-a făcut dosar de handicap, eu beneficiind de indemnizaţia de însoţitor. În februarie, am mers la evaluarea anuală, iar zilele trecute, s-a emis hotărîrea prin care i s-a schimbat gradul de handicap de la grav la accentuat, ceea ce nu-i mai conferă dreptul la însoţitor. Se consideră că se poate descurca singură, însă eu nu pot să o las nici o secundă nesupravegheată. Merg cu ea la şcoală, în Piteşti, unde se află în clasa 0 şi unde se descurcă cît de cît. Anul trecut a fost la şcoală la Topoloveni, dar nu a fost primită cu terapeut şi nu se putea descurca acolo. Dacă nu stau cu ea la şcoală nu este atentă, nu se mobilizează, iar acasă ţin poarta încuiată, deoarece ea nu este conştientă de ceea ce face. Nu am fost de acord cu hotărîrea comisiei de evaluare şi mi s-a spus că pot face contestaţie în instanţă sau să vin cu alte acte medicale de la alţi medici de specialitate care să evalueze copilul. Mi s-a spus că, potrivit actelor medicale, copilul nu necesită asistent personal. Copilul necesită supraveghere permanentă. Nu se poate orienta în spaţiu, este foarte agitat. Face 8 ore de terapie pe săptămînă pe cheltuaia noastră. Doar terapia ne costă lunar 1.500 de lei. Indemnizaţia ei este de 91 de lei, alocaţia dublă este de 84 de lei, iar indemnizaţia de însoţitor pe care o aveam este 700 de lei. Mă ajută mama, altfel nu mă puteam descurca să facă terapia“, ne-a spus mama fetiţei.
„Poate contesta doar în instanţă“
 Dacă hotărîrea comisiei rămîne definitivă, mama Denisei ar trebui să se angajeze, nemaibeneficiind de indemnizaţie, iar fetiţa să se descurce singură, lucru greu de crezut, avînd în vedere felul cum se comportă copilul. Vicepreşedintele Comisiei pentru Protecţia Copilului, A­drian Macovei, ne-a declarat: „Doam­na poate contesta hotărîrea comisiei doar în instanţă. Dacă vine cu acte medicale care să arate gravitatea bolii atunci se va da o altă hotărîre. Sînt nişte criterii după care se evaluează copiii cu afecte afecţiuni“. Mamei Denisei nu-i mai rămîne decît să bată drumul pînă la Bucureşti pe la alţi medici specialişti care să vadă problemele fetiţei şi să-i confere dreptul la un însoţitor.

Eurovision 2015: Finlanda, reprezentanta de artisti cu autism si Sindromul Down


O trupa punk formata din muzicieni care sufera de autism sau Sindromul Down va reprezentan Finlanda la editia din 2015 a Eurovisionului.
Formatia PKN din care fac parte 4 membri a fost votata de telespectatorii finlandezi ca sa reprezinte tara la concurs, informeaza BBC.
Cantecul lor are 85 de secunde si se numeste Aina Mun Pitaa (Mereu trebuie sa, n.red.).
"Fiecare persoana care are o disabilitate ar trebuie sa fie mai curajoasa", a spus solistul Karl Aalto.
Trupa va stabili si o alta premiera, baietii de la PKN (Pertti Kurikan Nimipaivat) fiind si prima formatie de punk ce va participa la Eurovision.
Cei patru s-au intalnit prima oara cand participau la un eveniment caritabil.
Cantecele lor vorbesc despre frustrarile ce vin odata cu regulile vietii cotidiene, cum ar fi mancatul sanatos, spalatul sau facutul curateniei.

Cate cuvinte stie copilul in functie de varsta (Infografic)


Cand incepe copilul sa vorbeasca una din preocuparile parintilor este de a-si da seama daca cel mic are vreo problema in aceasta etapa sau o intarziere de limbaj.
Iata, orientativ, care sunt considerate etapele ideale de dezvoltare a limbajului la copii.
Infografic realizat de Robert Gheorghe, Senior Web Designer Intuitext
Este bine sa tii minte ca fiecare copil evolueaza in ritmul propriu, existand atat copii care incep sa vorbeasca devreme si invata rapid multe cuvinte, cat si copii care incep sa vorbeasca dupa un an jumatate si par sa invete cuvinte noi mult mai lent, ambele categorii fiind normale.
Etape in dobandirea limbajului
  • Intre 0-3 luni: copilul comunica prin plans, ajungand sa exprime diferite nevoi prin diferite tipuri de plans.
  • Intre 3-6 luni: copilul incepe sa comunice prin gangurit, prin sunete asemanatoare silabelor.
  • Incepand cu 10-12 luni, copilul poate spune in jur de 3-5 cuvinte.
  • Pana la un an jumatate, are loc o pauza: procesul de invatare a cuvintelor poate parea ca a luat o pauza.
  • Dupa aproximativ 1 an si jumatate, incepe sa invete din nou multe cuvinte, intr-un ritm rapid.
  • Intre 18 luni si 2 ani – copilul poate spune 10-20 cuvinte si incearca sa pronunte cuvinte de doua silabe sau chiar combinatii de doua cuvinte scurte.
Intre 2 si 3 ani
  • Pana la 2 ani jumatate (30 luni) – copilul poate ajunge sa cunoasca 200 cuvinte.
  • Pana la 3 ani, copilul vorbeste in propozitii simple.
  • In mod normal, limbajul copilului in jurul varstei de 3 ani trebuie sa fie inteligibil pentru parinti si pentru cei apropiati.
Vocabularul activ (numarul cuvintelor pe care le spune) ajunge la: 300-400 cuvinte.
Vocabularul pasiv (numarul cuvintelor pe care le poate intelege) ajunge la aproximativ 1100 cuvinte.
Intre 3 si 4 ani
  • Pot aparea cuvinte inventate sau jocuri de cuvinte.
  • Pune intrebari precum „De ce?” sau „Cum?”.
  • Foloseste propozitii de 4-5 cuvinte.
  • Pana la 4 ani, invata in jur de 900 cuvinte noi.
Vocabularul activ: aproximativ 1200 cuvinte.
Vocabularul pasiv ajunge la 1500 – 2000 cuvinte.
Intre 4 si 5 ani
  • Invata in jur de 4-6 cuvinte noi pe zi.
  • Propozitiile devin mai lungi si mai complexe.
Vocabularul activ: 1500 cuvinte.
Vocabularul pasiv ajunge la 2000 cuvinte.
Intre 5-6 ani
Propozitiile copilului sunt formate din aproximativ 5-6 cuvinte.
Vocabularul activ: 2000 cuvinte.
Vocabularul pasiv: aproximativ 6000 cuvinte.
Invata cuvinte noi intr-un ritm rapid, mai ales o data cu inceperea scolii.
Peste 6 ani
Vorbirea copilului ar trebui sa fie fluenta de acum si lipsita de greseli.
Vocabularul, atat pasiv cat si activ, continua sa creasca.
Copilul tau se poate incadra in aceste etape, le poate depasi, vorbind fluent de la doi ani, de exemplu sau poate ca procesul de invatare al limbajului ii ia ceva mai mult timp. Daca iti faci griji in legatura cu acest aspect, poti oricand sa apelezi la un logoped care te poate ajuta. Afla cand reprezinta un semnal de alarma tulburarile de pronuntie ale copilului.

Vedete care au ADHD


Potrivit statisticilor, peste 220.000 de copii români suferă de ADHD.  La nivel mondial se estimează că între 3 și 7% dintre copii sunt afectați de ADHD, dar procentul ar putea fi mult mai mare. De obicei, profesorii sau părinții îi consideră pe cei care suferă de fapt de ADHD,  prea zvăpăiaţi sau prea leneși sau îi tratează ca și când ar avea un handicap. Diagnosticată la timp și tratată corect, afecțiunea nu este o piedică pentru carieră sau statutul social, după cum o demonstrează și lungul șir de vedete și personalități cu o carieră de invidiat în lumea artei, sportului sau afacerilor, care suferă de ADHD.
Justin Timberlake. Cântărețul-actor, faimos atât pentru melodiile sale din topuri, cât și pentru relațiile cu frumoasele Cameron Diaz sau Jessica Biel, a declarat într-un interviu că a fost diagnosticat cu Sindromul Deficitului de Atenție și tulburare obsesiv-compulsivă.
Jamie Oliver a fost diagnosticat cu ADHD când era copil, dar a declarat că regimul alimentar sănătos îl ajută să țină boala sub control. Jamie este un susținător înfocat al meniurilor sănătoase în școli și luptă pentru eliminarea mâncărurilor de tip junk-food, ca principală modalitate de a limita riscul de ADHD.
Will Smith este convins că dacă ar fi fost dus la psiholog astăzi, s-ar fi constatat că suferă de ADHD. Avea mereu probleme la școală în a se concentra și chiar și astăzi – a mărturisit –  are probleme de concentrare și dificultăți la citit și, ca atare, se ajută de audio-book-uri.
Michael Phelps a fost dat la înot ca o formă de terapie pentru ADHD. Puțină lume știe că Michael Phelps, care a adunat la olimpiadele de la Atena și Beijing 14 medalii de aur, a început să practice înotul ca o terapie pentru ADHD. Mama sportivului spune că mic fiind, Michael prezenta toate simptomele clasice ale ADHD, că nu era în stare să se concentreze sau să stea locului prea multă vreme.
Jim Carrey. Poate actorul cunoscut pentru cele 1000 de fețe pe care le poate schimba pe minut nu ar fi fost atât de plin de energie dacă nu ar fi avut ADHD. Carrey a declarat site-ului Celebrities with Diseases că tocmai pentru că suferea de ADHD și-a asumat rolul de clovnul clasei și că i-a fost greu să iasă din el chiar la maturitate.
Sir Richard Branson este exemplul viu că statisticile publicate în Psychology Today,  – conform cărora cei care suferă de ADHD au de 300 de ori mai mari șanse să fondeze propria lor companie – sunt adevărate. Fondatorul Virgin a înființat propriul ziar când avea 16 ani și, în ciuda ADHD-ului cu care a fost diagnosticat, a fondat o linie aeriană importantă, a făcut călătorii cu balonul, trimite turiști în spațiu și construiește avioane subacvatice.
Paris Hilton a declarat în emisiunea lui Larry King că ia medicamente pentru a putea ține sub control ADHD-ul, cu care s-a luptat de când avea 12 ani.
Michelle Rodriguez, cunoscută publicului din serialul-fenomen Lost, refuză să ia medicație pentru a ține sub control ADHD-ul, deși se teme că boala îi afectează cariera și o împiedică să regizeze, așa cum și-ar dori.

joi, 4 iunie 2015

INSTANTA DIN ITALIA A DECIS: VACCINUL PRODUS DE CORPORATIA GLAXOSMITHKLINE PROVOACA AUTISM !

INSTANTA DIN ITALIA A DECIS: VACCINUL PRODUS DE CORPORATIA GLAXOSMITHKLINE PROVOACA AUTISM !

Vaccinarea „de rutina”, cum este ea denumita de catre medicii „specialisti”, i-a cauzat autism unui copil, dar pe langa asta, i-a provocat si leziuni permanente ale creierului, asa cum dezvaluie documentele judiciare, potrivit site-ului Your News Wire.
In Italia, ca si in SUA, exista un program national de compensare a persoanelor prejudiciate sau mai bine zis imbolnavite de catre corporatiile farmaceutice, in urma vaccinarilor obligatorii si recomandate. Acest program de compensare este un praf in ochi, caci prin asta „se pune batista pe tambal”, cum spune o vorba romaneasca, caci nimic nu se intampla, corporatiile farmaceutice, facandu-si treaba, asa cum o arata realitatea, in continuare.
Copilul a primit trei doze de vaccin produs de corporatia, GlaxoSmithKline’s (GSK), cea care a pierdut si un proces celebru, despre care o sa vedeti imediat. Vaccinul produs de GSK, „Infanrix Hexa”, este un vaccin hexavalent, administrat in primul an de viata.
Aceste doze i-au fost administrate din martie pana in octombrie 2006. Vaccinul este de a „proteja” copiii de poliomielita, difterie, tetanos, hepatita B, tusea convulsiva si Haemophilius tip gripal B. In plus, fata de aceste antigene, vaccinul in sine contine o doza susbstantiala de mercur (Timerosal), aluminiu, diferiti adjunvanti, precum si alte ingrediente deosebit de toxice, ale caror efecte le vedem demonstrate chiar de Instanta. Copilul a dezvoltat autism dupa ce a primit si a treia doza.
Cand parintii au prezentat o cerere de despagubire, pe care au trimis-o la Ministerul Sanatatii, asa cum si trebuie in astfel de cauze, Ministerul Sanatatii le-a respins-o. Prin urmare, familia a dat in judecata Ministerul Sanatatii, iar cazul s-a aflat intr-o instanta de jurisdictie generala, o forma juridica ce nu exista in aceeasi forma si in SUA.
Decizia Curtii: Mercurul si aluminiul din vaccin provoaca autism !
Pe baza marturiilor medicilor de specialitate care au vorbit despre acest adevar, dar si a toxicologilor, Instanta, a concluzionat ca, copilul a suferit de autism si leziuni ale creierului din cauza substantelor neurotoxice cum ar fi cele mentionate mai sus (mercur, aluminiu).
De asemenea, Instanta, a observat ca vaccinul „Infanrix Hexa”, continea thimerosal, acum interzis in Italia din cauza neurotoxicitatii sale. Presedintele completului de judecata, Nicola Di Leo, a luat in seama si o proba, care este un raport de 1271 de pagini, tinut secret de catre corporatia GlaxoSmithKline’s.
Acest document a furnizat dovezi naucitoare despre efectele adverse ale vaccinurilor, inclusiv cateva cazuri care au dezvoltat autism in urma vaccinarii. Ca si in multe alte tari dezvoltate, guvernul, compenseaza familiile in cazul vatamarii din urma vaccinarii. Astfel, insasi Instanta de judecata, s-a aratat surprinsa de faptul ca GSK, nu se preocupa absolut deloc de efectele adverse ale vaccinurilor. Bineinteles, pe acestia ii intereseaza doar profitul !
In raportul final la pagina 9 se recunoaste faptul ca vaccinul „Infanrix Hexa”, continua sa fie extrem de periculos, chiar daca GSK, a inceput sa recunoasca indirect acest adevar si anume efectele secundare cum ar fi: anemie hemolitica, cianoza, boala Kawasaki, probleme neurologice, encefalita si encefalopatie, hematochezie, reactii alergice si nu in ultimul rand deces !
Ministerul Sanatatii, nedorind sa accepte acest adevar, a intentat recurs, care va dura, probabil, cativa ani, iar rezultatul acestuia poate fi incert.
Vaccinul impotriva rujeolei (MMR) provoaca autism !
Intr-o alta decizie judecatoreasca, la data de 23 mai 2012, judecatorul, Lucio Ardigo, de la un tribal italian, a deliberat o astfel de hotarare similara cu cea de acum, constatand in urma administrarii probelor judiciare ca vaccinul impotriva rujeolei (MMR), a cauzat autismul unui copil. Ca si in cazul de fata, Ministerul Sanatatii, a refuzat orice cerere de compensatie a familiei, iar acestia s-au adresat Instantei, care in cele din urma le-a dat castig de cauza. Acolo, de asemenea, presa italia s-a ocupat de acoperirea acestui scandal.
In acest caz, un baiat in varsta de 15 luni, a primit vaccinul MMR, la data de 26 martie 2004. El a dezvoltat apoi imediat probleme intestinale si de alimentatie, si a primit un diagnostic dur: autism ! Instanta a constatat ca baiatul a fost imbolnavit din cauza vaccinarii cu trivalent MMR. Decizia aceasta a demascat pur si simplu toate minciunile propagandistice pro vaccinare in Italia, avand efect in toate colturile lumii, unde s-a vorbit despre asta.
Deciziile judecatoresti demonstreaza adevarul crud despre vaccinuri !
Aceste decizii judecatoreste din Italia, nu fac decat sa „sparga” dezbaterea fierbinte dintre adeptii vaccinarii si cei ce se opun vaccinarii, dar si dezbaterea cu privire la autismul produs de vaccinuri. Deciziile judecatoresti sunt izbitoare, deoarece ele nu numai ca gasesc o legatura de cauzalitate vaccin -> autism, dar ele anuleaza si deciziile Ministerului Sanatatii din Italia.
Si luate impreuna, deciziile judecatoresti constata ca atat MMR (vaccinul impotriva rujeolei) si un hexavalent thimerosal impreuna cu aluminiul declanseaza autismul. Aceste decizii judecatoresti sunt o victorie a adevarului despre vaccinuri si de acum incolo persoanele ce se opun vaccinarii vor avea argumente destul de temeinice pe care sa le prezinte.