marți, 23 iunie 2015

Germania: Firma IT care angajeaza doar persoane cu autism

Germania: Firma IT care angajeaza doar persoane cu autism

Auticon - o firmă din domeniul tehnologiilor IT şi care se ocupă de testarea de produse de programare (software) - este prima companie din Germania şi, deocamdată, singura care angajează exclusiv persoane cu autism.
Potrivit site-ului companiei, persoanele cu sindromul Asperger (o formă uşoară de autism) sunt în măsură să detecteze chiar şi cele mai mici defecte de software. În fiecare din compartimentele firmei lucrează asistenţi profesionişti, gata oricând să vină în ajutor angajaţilor în cazuri dificile ale vieţii profesionale.
Experţii menţionează că persoanele diagnostice cu autism au o gândire logică extrem de dezvoltată şi abilităţi analitice foarte bune.
Managementul de la Auticon susţine că astfel de oameni sunt capabili să sa se concentreze pe o anumită problemă, de multe ori, la fel ca eroul din celebrul film hollywoodian "Rain Man" şi au o foarte bună memorie fotografică. În plus, persoanele cu autism au o gândire ce sparge standardele şi nu mint niciodată.
În general, în Germania, potrivit celor mai recente date, există aproximativ 40.000 de persoane diagnosticate cu autism, dar experţii cred că, în realitate, numărul lor este mai mare. În special, statisticile de multe ori nu iau în considerare persoanele adulte, care sunt clasificate ca fiind bolnave psihic şi care sunt încadrate în instituţii sociale corespunzătoare.
După cum a declarat agenţiei de presă RIA Novosti expertul Friedrich Nolte, din cadrul organizaţiei neguvernamentale Autismus Deutschland, ce ajută oamenii cu această tulburare, legislaţia germană în domeniu este destul de bine reglementată. 'Totuşi încă mulţi oameni nu pot beneficia de drepturile care li se cuvin. Mulţi solicită asistenţă socială şi sunt refuzaţi. Funcţionarii pun de multe ori la îndoială dacă o persoană sau alta suferă într-adevăr de autism. Deci nu s-a ajuns încă la un automatism: ai fost diagnosticat cu autism şi gata primeşte automat asistenţă socială. Multe dintre aceste persoane, trebuie să recunoaştem, sunt nevoite să-şi croiască drum prin această junglă', admite expertul menţionat.
Sprijinirea acestei categorii de persoane intră în responsabilitatea unei multitudini de organizaţii neguvernamentale, atât la nivel local, cât şi la nivel federal în Germania. Acestea ajută nu numai în obţinerea de asistenţă medicală şi financiară, dar, de asemenea, la socializarea persoanelor cu această afecţiune. Ca urmare, mulţi din cei diagnosticaţi cu autism reuşesc să ajungă să lucreze pentru mari companii datorită intervenţiei acestor organizaţii non-profit.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu