miercuri, 12 august 2015

Microsoft va implementa un program de angajare a persoanelor cu autism

Corporația Microsoft a anuntat ca va implementa un program-pilot de angajare a lucratorilor cu autism. Microsoft colaboreaza cu o organizatie numita „Specialisterne”, cea din urma creand si gasind locuri de munca pentru persoanele cu autism. In cadrul programului-pilot, Microsoft va oferi pozitii full-time in sediile companiei din Redmond, statul Washington, anunta Mashable.
„Microsoft e mai puternic atunci când își extinde oportunitățile, având diferite brațe de muncă reprezentate de clienții noștri. Oamenii cu autism întăresc forța de care avem nevoie în cadrul companiei”, a scris într-un blog post Ellen Smith, vice-președintele pe operațiuni în cadrul corporației. Fiul acesteia, în vârstă de 19 ani, suferă de autism de la 4 ani. „Fiecare individ este diferit, unii având capacitatea excelentă de a reține informația, de a gândi la un nivel detaliat și de a se aprofunda și de a excela în matematică sau cod. Este un zăcământ de talente, pe care vrem să continuăm să-l explorăm la Microsoft”, a explicat Smith.

Deocamdată, nu este cunoscut numărul de angajați potențiali în cadrul programului. În topul celor mai clasate companii cu forță de muncă diversă se află și Microsoft.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu