marți, 10 noiembrie 2015

Alaptarea la san reduce riscul de autism pt cei predispusi genetic


Hrănirea bebeluşilor la sân ar putea reduce riscul de autism la copiii predispuşi genetic, potrivit unui studiu realizat de cercetători germani şi publicat luni de revista Proceedings of the National Academy of Sciences (PNAS) citată de EFE.
Investigaţia, care abordează relaţia dintre alăptare, gene şi capacitatea de a percepe emoţii, a fost condus de cercetătoarea Kathleen Krol, de la Institutul pentru Ştiinţe Cognitive ale Creierului din Leipzig (Germania).
Krol şi echipa ei au studiat 98 de bebeluşi în vârstă de şapte luni pentru a determina cum variaţia genetică şi hrănirea la sân îi ajută pe cei mici să se uite în ochii celei care îi alăptează, în funcţie de emoţia care le este transmisă.
A recunoaşte emoţia la altă persoană este o abilitate socială-cheie care depinde în mare măsură de informaţia primită din zona care înconjoară ochii persoanei observate. O atenţie scăzută acordată ochilor celuilalt este legată în mod obişnuit de disfuncţiile sociale precum autismul.
Studiul relevă că bebeluşii hrăniţi la sân, o perioadă mai lungă de timp, prezintă o disponibilitate mai mare de a se uita în ochii care exprimă fericirea şi în mai mică măsură în ochii cu o expresie tristă. După analizarea informaţiei alături de genotip, cercetătorii au determinat că efectul alăptatului asupra preferinţei vizuale este semnificativ la copiii predispuşi genetic.
Prin urmare, studiul conchide că alăptarea este legată de o mai mare sensibilitate la copii şi ar putea reduce riscul de autism la cei cu predispoziţie genetică.AGERPRES/(AS-autor: Mihaela Nicolaescu, editor: Codruţ Bălu)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu