luni, 16 decembrie 2013

Autismul poate fi diagnosticat mai repede cu ajutorul unor camere de filmare ascunse

Autismul poate fi diagnosticat mai repede cu ajutorul unor camere de filmare ascunse

Cercetătorii de la Centrul de Autism „Marcus” din Atlanta susțin că au dezvoltat un nou procedeu de depistare timpurie a acestei boli. Într-o cameră de testare, experții au pus câțiva copii să se uite la un televizor unde se derulează diferite imagini. În acest timp, cei mici sunt filmați cu mai multe camere speciale ascunse, cu ajutorul cărora medicii le studiază reacțiile feței și mișcările ochilor pentru a căuta semne ale bolii.  

„Acest studiu ne arată că este posibil să identificăm semne ale dizabilităților sociale încă din primele luni ale vieții“, a afirmat Warren Jones, directorul unui centrul de autism.

Oamenii de știință spun că noua modalitate de testare are ca scop dezvoltarea unei proceduri de depistare a autismului înainte ca simptomele reale să-și facă simțită prezența. Până acum, medicii nu puteau pune un diagnostic mai devreme de 5-6 ani.

„Am urmărit modul în care cei mici privesc lumea din a doua lună de viață până la doi și chiar trei ani, când este confirmat diagnosticul final“, a adăugat Warren Jones.

După testul efectuat lunar sau o dată la două luni, copiii care au fost diagnosticați cu tulburări comportamentale și întârziere de vorbire au fost incluși într-un program de tratament.

Autismul este o boală mentală, care afectează abilitatea copiilor de a comunica și de a relaționa. Potrivit cercetătorilor, studiile de specialitate arată că această afecțiune ar fi cauzată de unele mutații genetice.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu