miercuri, 4 decembrie 2013

Hormonul iubirii, ajutor in caz de autism

Oxitocina, cunoscut şi sub denumirea de hormonul iubirii, poate modifica activitatea creierului la copiii cu autism, sunt de părere oamenii de ştiinţă.
Ei susţin că dragostea părinţilor îi ajută pe copiii care suferă de această problemă să fie mai sociabili.
La cercetarea, publicată în ,,Dezbateri ale Academiei Naţionale de Ştiinţe”, au participat 17 copii cu autism, cu vârsta între 8 şi 16 ani. O parte dintre ei au folosit un spray nasal care conţinea şi oxitocină, în timp ce celorlalţi doar le-a fost analizată starea de sănătate.
După administrarea spray-ului, specialiştii au monitorizat cu ajutorul unui scaner activitatea cebrală a participanţilor. Ulterior, copiilor le-au fost arătate mai multe imagini cu pesoane, dar şi unele cu maşini.
Astfel, ei au ajuns la concluzia că primul grup de copii, cei care au primit spray cu oxitocină, au avut mult mai activă partea din creier care este responsabilă de comunicare şi socializare la vederea pozelor cu persoane.
,,Deşi rămânem cu multe întrebări privind efectele oxitocinei, aceste rezultate sugerează că afectivitatea părinţilor este un instrument de ajutor pentru copiii care suferă de autism. Mai sunt situaţii când părinţii dau medicamente copiilor cu autism, iar acest lucru poate face mai mult rău decât bine”, a explicat Kevin Pelphrey, unul dintre cercetătorii care au participat la studiu.    

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu