luni, 14 aprilie 2014

100 de persoane cu autism angajate prin proiecte-pilot UE

In jur de 100 de persoane cu tulburari din spectrul autismului (TSA), si-au gasit un loc de munca datorita proiectelor-pilot ale Comisiei Europene, desfasurate in cinci tari din UE: Bulgaria, Germania, Danemarca, Polonia si Italia.
Proiectele europene au identificat cele mai bune practici pentru a  ajuta persoanele cu autism sa-si depaseasca provocarile lor de zi cu zi, concentrandu-se pe punctele lor forte, cum ar fi precizia, un ochi bun pentru detaliu, fiabilitate si aplicarea meticulosa a sarcinilor de rutina. Proiectele-pilot sponsorizate de UE s-au desfasurat in perioada 2011-2013 si s-au axat pe evaluarea nevoilor persoanelor cu autism, oferirea de instruire si sprijin specific pentru imbunatatirea abilitatilor lor, precum si plasarea acestora catre angajatori.
Strategia Uniunii Europene pentru persoanele cu handicap 2010-2020 are drept obiectiv ridicarea barierelor pentru persoanele cu dizabilitati din domenii variind de la ocuparea fortei de munca la transport si servicii. Strategia acestor proiecte se axeaza pe abilitarea persoanelor cu dizabilitati prin bune practici, pentru a se bucura de drepturile lor in conditii de egalitate cu ceilalti si pentru a elimina obstacolele lor in viata de zi cu zi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu