joi, 24 aprilie 2014

Legatura dintre antidepresive si autism

Femeile insarcinate care iau antidepresive cresc riscul de a da nastere unui copil cu autism. Cercetatorii americani spun ca acest risc creste de trei ori, noteaza Daily Mail. 
Concluzia oamenilor de stiinta de la Johns Hopkins Bloomberg School of Public vine dupa un studiu asupra a o mie de mamici si copiii lor. Cercetatorii au lucrat cu trei grupe de risc: copii diagnosticati cu autism, copii cu o dezvoltare tardiva si copii dezvoltati normal. Concluziile studiului arata ca 82% dintre copiii cu autism sunt baieti, ceea ce arata ca baietii sunt mult mai predispusi autismului. 66% din copii s-au dezvoltat mai greu. 
Hormonul fericirii, seretonina, este extrem de important pentru dezvoltarea creierului, asa ca cercetatorii sugereaza ca expunerea in timpul sarcinii la orice influenteaza nivelul de seretonina poate avea un potental efect asupra nasterii si asupra dezvoltarii normale a copilului. Ei mai sugereaza ca poate exista o legatura directa intre cresterea ratei de autism si cresterea folosirii antidepresivelor in timpul sarcinii. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu