luni, 28 aprilie 2014

Un joc video care ii ajuta pe copiii cu autism

O echipa de studenti de la universitatea din sudul Californiei a produs un joc numit Social Clues, dar nu pentru profit, poate nu pentru un profit instant. Cei 35 de studenti de la universitatea din sudul Californiei, ce au un trecut in zone precum ingineria si design-ul, au facut jocul sa ii ajute pe copii autisti. Fiind mai specifici, jocul se concentreaza sa ii invete pe copii sa faca contact vizual, sa asculte de ceilalti si sa recunoasca emotiile celorlalti.
 
In jocul Social Clues, copii pot sa joace in rolul unuia din cele 2 personaje, ParticiPETE sau CommuniKATE. Intr-un efort de a-si gasi jucariile pierdute, ei trebuie sa discute cu personajele in reprezentarile virtuale ale unor configuratii ale lumii reale. De-a lungul drumului, universitatea din sudul Californiei au spus, precum copii vor invata ceea ce trebuie sa faca si ceea ce nu trebuie sa faca in interactiunea sociala.
Intr-unul din scenarii, copii trebuie sa identifice corect statutul emotional al personajelor care sunt controlate de computer (NPC), in timp ce altii roaga utilizatorii sa traga o sageata pana sa aliniaza cu ochii altui personaj pentru a-i invata pe copii importanta de a face contact vizual in timpul conversatiilor. Un papagal prietenos numit Sherlock ajuta copiii de-a lungul drumului.
Un student al scolii de afacerii de la universitatea din sudul Californiei, Jermey Bernstein a spus intr-o declaratie de presa, ca ei incearca sa prabuseasca interactiunile zilnice in ceva ce poate fi inteles mai usor si poate fi mai administrat. Acesta a lucrat la joc ca si conducator al proiectului, impreuna cu sotia sa, Karen Okrent.
Abilitatile pe care jocul Social Clues ii invata, servesc efectiv ca harta a vietii pentru a fi folosite de copii cand nu sunt in fata computerului.
Se pare ca tehnologia poate deveni foarte utila oamenilor cu probleme, dupa cum am vazut si in acest articol.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu