duminică, 6 aprilie 2014

Personalitati cunoscute diagnosticate cu autism


Susan Boyle, concurentă la „Britain’s got talent“ 2009. Probabil că vă amintiți „show“-ul pe care l-a făcut doamna din provincie, cu cârlionții ciufuliți și o atitudine glumeață, care a urcat pe scenă spunând că vrea să devină o cântăreață profesionistă. Nimeni nu a luat-o în serios, dar aroganţa spectatorilor s-a șters încă de la primele sunete. După această prestație, Susan s-a transformat într-o senzație muzicală, reușind să vândă 14 milioane de albume în toată lumea. Însă Susan a fost diagnosticată cu sindromul Asperger nu cu mult timp în urmă, lucru care a făcut-o să se simtă mai mult ușurată decât întristată pentru că acum se întelege şi e mai relaxată în legătură cu ceea ce este.

James Durbin de la „American Idol“ sezonul 10, care a fost diagnosticat cu sindromul Asperger și Tourette la vârsta de 10 ani. Tot atunci s-a apucat și de cântat. 

Dan Aykroyd, la fel ca James, a fost diagnosticat cu sindromul Tourette și Asperger, lucru care pe el l-a inspirat atunci când a făcut filmul „Ghostbusters“. Dan are și mici „ciudățenii“: obsesia pentru stafii și poliție. 
 
Tot cu sindromul Asperger se pare că a fost diagnosticată și Heather Kuzmich, participantă la „America’s Next Top Model“ în 2007. Cu toate că a fost îngrijorată că oamenii vor râde de ciudățeniile ei, telespectatorii au reacționat contrar așteptărilor, fiind votată chiar favorita publicului pentru 8 săptămâni consecutive.
 
Să nu uităm nici de Temple Grandin, doctor în biologia animală, profesoară la Colorado State University, autor de best-seller-e, inginer, activist pentru autism, toate acestea în condițiile în care a fost diagnosticată cu autism la vârsta de 2 ani. 
Dar si Christopher Duffley, un băiat în vârstă de 13 ani, născut în 2001, prematur, din părinți care au abuzat de consumul de droguri, și ulterior abandonat pe patul de spital, care a fost adoptat de o familie, care acum îi este alături. Christopher s-a născut orb, trebuie să poarte ochi protetici, și în ciuda autismului cu care a fost diagnosticat, el încearcă să ducă o viață cât se poate de normală, muzica fiind o adevărată pasiune pentru el. Prima piesă pe care a învățat-o, Open the Eyes of my Heart, de Paul Baloche, rămâne favorite lui Christopher.

sursa: http://www.gratuitor.ro/, http://sharethis.ro/; http://www.cursuriautism.ro/personalitati-cunoscute-diagnosticate-cu-autism.php

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu