miercuri, 15 ianuarie 2014

O abordare adaptată pentru tineri cu autism

Adolescentii cu autism inalt functional ar putea fi greu de identificat, deoarece ei nu afișează comportamente tipicecum ar fi balansarea și fluturarea mainiloriar competențele lor de limbaj pot fi adecvate.
 
Deoarece caracteristicile  autismului sunt mai puțin evidente în rândul acestor tineri, un număr disproporționata jung  în centre de detentie pentru minori, pentru  comportamente precum urmarirea obsesiva sau atingerea altora,  spune psihologul școlar Tammy L. Hughes, PhD, care conduce departamentul de consiliere, psihologie și educație speciala de la Duquesne University .
 
Dar natura tulburarii lor de dezvoltare face imperativ ca acestia să fie tratati într-un mod care le recunoaște problemele lor unice, de preferință prin intermediul *programelor de reabilitare in afara institutiei de detantie (programe in comunitate) bine concepute, spune ea. (*original „diversion programs”-adica programe prin care tanarul infractor sa fie orientat in afara  sistemului penal).-a se vedea explicatiile de la final (n.n.)
 
"Nu multi tineri cu autism comit infracțiuni, dar in acel grup mic, nevoile lor sunt diferite", spune ea.
Problema a intrat în atenția lui Hughes atunci când colegul ei, dr. Lawrence Sutton, un psiholog clinician care lucrează pentru statul Pennsylvania, a observat ca 43 la suta dintre tinerii detinuti într-o unitate de infracțiuni sexuale juvenile indeplineau criteriile pentru autism.
După o privire mai atentă, psihologii au descoperit, de asemenea, că acești tineri nu au avut ameliorari  în urma abordărilor tradiționale de tratament pentru infracțiuni de natură sexuală. De exemplu, tratamentul standard pentru infractorii sexuali minori pune un accent puternic pe învățarea empatizarii cu punctul de vedere al victimei, precum și pe punerea tinerilor în formate de grup, care ajuta la socializarea lor.
 
"Dar copiii cu autism au o mulțime de dificultăți în înțelegerea perspectivei altuia", spune Hughes. Multi găsesc, de asemenea,  terapie de grup tradiționala ca fiind confuza și, prin urmare, ineficace.
 
Motivele lor sunt, de asemenea, diferite de cele ale tinerilor ofensatori sexuali tipici, spune Hughes. De exemplu, ei pot veni la cineva și ii miros și ii ating părul strălucitor, din cauza nevoilor de stimulare senzorială, combinate cu abilități sociale slabe ", si nu pentru că stau la pândă pentru a comite un atac", spune ea.
 
 Mai multe eforturi sunt în curs de a aborda lipsa de cunostinte a instanțelor  de judecata si a opiniei publice  pe această temă. Hughes și Sutton lucreaza pentru a stabili mecanisme de screening și de tratament pentru tinerii care se află deja în detenție. Ei au dezvoltat, de asemenea, un protocol de diagnostic pentru a ajuta instanțele sa determine nevoile de tratament ale copiilor cu autism inalt functional, precum și programe de prevenire și de intervenție pentru a-i ajuta pe acești tineri să înțeleagă dezvoltarea sexuală, relații bazate cu co-egalii și dating-ul. În plus, Hughes și altii fac traininguri de formare a angajatilor din domeniul justiției juvenile, pentru a evalua si interveni corespunzator in cazul tinerilor cu autism.
 
"Ne-am dori să avem un sistem prin care sa putem surprinde problemele acestor tineri de timpuriu și sa le rezolvam", spune Hughes, "și dacă vom avea de mers în fața unui judecător, judecătorul este deja informat cu privire la nevoile lor. "
 
 articol de Tori DeAngelis
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu