marți, 7 iulie 2015

Autismul, tot mai raspandit in SUA

Unul din 88 de copii monitorizaţi în cadrul unui studiu realizat în Statele Unite ale Americii /SUA/ suferă de autism sau de alte afecţiuni asociate, ceea ce înseamnă un record de când există statistici de acest fel, au indicat experţi americani în domeniul sănătăţii, citaţi de Reuters.
Estimările făcute publice de Centrul american pentru controlul şi prevenirea maladiilor /CDC/ indică o creştere cu 25% a acestor afecţiuni faţă de studiul precedent, datând din 2006, şi o dublare a numărului de cazuri faţă de 2002.
Susţinătorii persoanelor cu autism au folosit ocazia creată de acest anunţ pentru a cere intensificarea cercetărilor menite să identifice cauzele acestui sindrom şi înmulţirea serviciilor asigurate celor afectaţi.
Autismul este mult mai răspândit în rândul băieţilor decât al fetelor: unul din 54 tineri americani este afectat de autism sau tulburări asociate, de aproape cinci ori mai mult decât în cazul fetelor - un caz la 252.
Unii cercetători au ridicat problema dacă este vorba de o creştere reală sau statisticile reflectă doar un nivel ridicat de conştientizare a acestei probleme, care face ca în prezent părinţii şi profesorii să descopere în mai mare măsură simptomele autismului în rândul copiilor, comparativ cu generaţiile anterioare.
Asociaţiile de susţinere a celor afectaţi de autism admit că o parte importantă din noile cazuri descoperite se explică prin evoluţiile în ce priveşte diagnosticarea bolii.
Pentru a stabili dacă un copil suferă de autism sau de o afecţiune asociată, experţii contractaţi de CDC au examinat situaţiile şcolare şi medicale a copiilor de 8 ani din 14 state din SUA, cele 14 state în care operează Reţeaua de monitorizare a autismului şi dizabilităţilor de dezvoltare. De aceea, CDC subliniază că rata de răspândire a autismului stabilită în noul raport nu trebuie generalizată la ansamblul SUA.
Autismul şi afecţiunile asociate sunt caracterizate de simptome rezultate dintr-o dezvoltare atipică a creierului care duce la probleme de socializare, comunicare şi comportament.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu