duminică, 20 septembrie 2015

Scala de evaluare a autismului la copii

Scala de evaluare a autismului la copii este utilizata pentru a evalua prezenta si severitatea autism la copii cu varsta de doi sau mai in varsta. Aceasta evaluare se realizeaza pe baza a 15 aspecte diferite ale comportamentului copilului.
Testul durează aproximativ 30 de minute și trebuie să se facă de către un profesionist instruit.
Autismul poate fi foarte dificil de diagnosticat, deoarece are diferite grade de severitate. Acesta este uneori diagnosticat greșit, deoarece comportamentul autist este similar cu comportamentul multor altor tulburări de dezvoltare.
Scala de evaluare a autismului la copii a fost stabilita pentru a se determina daca un copil are autism sau un alt tip de handicap. Acest test poate indica, de asemenea, gravitatea potențială a fiecarui caz în parte. Testarea un copil pentru autism folosind Childhood Autism Rating Scale implică răspunsul la o serie de întrebări menite să compare comportamentul copilului cu ceea ce este considerat un comportament normal pentru un copil de varsta lui sau a ei.
Fiecare dintre cele 15 întrebări cu privire la comportamentul și capacitatea este evaluat pe o scară de șapte puncte care variază de la unu, pentru comportament normal, la patru, pentru comportamentul foarte anormal, și include  si jumatati de puncte. Numerele sunt apoi adunate și suma lor este folosită pentru a determina existenta si severitatea autismului.
Scorurile pot varia intre 15  si 60  de puncte, punctajele peste 30 fiind considerate a fi parte din spectrul autismului.
Zonele de comportament evaluate de Childhood Autism Rating Scale includ relațiile interpersonale, raspunsurile emotionale, capacitatea de a se adapta la schimbare, comunicarea verbală, comunicarea nonverbală, și percepția senzorială. Unele dintre abilitățile care sunt evaluate de această scală sunt utilizarea de obiecte, răspunsuri intelectuale, și răspunsurile de ascultare.
Persoana care efectuează testul va oferi, de asemenea, un rating bazat pe impresia generală asupra copilului și informatiile de la părinți. Acest test ar trebui să fie efectuat de către un profesionist instruit. Pediatrii, psihologii școlari, patologii de vorbire, și profesorii de educație specială pot fi instruiți să utilizeze această scară.
Intrebările utilizate pentru Childhood Autism Rating Scale sunt usor de gasit în cărți sau on-line, dar părinții nu trebuie să încerce să evalueze propriii lor copii. Rapoartele parentale de comportament al copilului sunt considerate ca parte a evaluării, dar numai un expert poate administra și interpreta intrebarile care alcătuiesc scara.  
Orice scor peste 30 pe scara Childhood Autism Rating este un indicator de autism. Scorurile în  jur de 30 indică o forma usoara de autism, iar scorurile in jur de 50 sau superioare semnaleaza cazurile mai severe. În timp ce un scor în intervalul de 20 până la 30 nu se consideră autism, aceasta poate indica alte tipuri de întârzieri de dezvoltare.
Copiii care sunt diagnosticați cu autism bazat pe Childhood Autism Rating Scale trebuie să consulte un psiholog de comportament si un logoped pentru evaluarea și continuarea tratamentului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu