luni, 19 octombrie 2015

AUTISMUL – DOCUMENTAR ONLINE

Filmul documentar Autismul  cu titlul original Extreme Love : Autism este realizat de BBC si prezentat de Louis Theroux care ce face sa intelegem ceea ce inseamna autism, iar pentru aceasta calatoreste in America, tara in care unul din o suta de copii este diagnosticat cu autism. Louis Theroux ne pune in contact cu mai multe familii in care unul sau mai multi copii sunt diagnosticati cu autism, prezentand atat coportamentul copiilor cat si sacrificiile pe care le fac familiile acestora.
Viziteaza scoli speciale pentru copii cu autism, unde exista doi profesori pentru un copil, vedem ce metode folosesc acesti profesori, si cum interactioneaza cu acesti copii. Facem cunostinta cu Nicky un elev de 19 ani al acestei scoli care este pe cale sa faca un pas urias, acela de a urma cursurile unei scoli normale. Louis il urmeaza pe Nicky in prima sa zi de scoala.
Avem ocazia sa il cunoastem si pe Brian un alt copil cu autism, care la varsta de 8 ani a dat foc casei in care locuia, motiv pentru care a fost luat de langa mama sa, intrucat s-a considerat ca aceasta nu mai putea avea grija de el, dupa ce acesta a atacat-o.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu