duminică, 25 octombrie 2015

Legatura dintre autism si consumul de grau

Unul din factorii mai puțin cunoscuți care contribuie la creșterea epidemiei de autism este consumul de grâu. Un nou studiu publicat în revista PloS aduce în prim-plan discuția asupra cauzelor care duc la creșterea epidemiei de autism.
Cauzele sunt greu de identificat deoarece simptomele variază de la un individ la altul. Autismul poate fi declanșat de mai mulți factori, nu numai de unul.
Prin urmare, punctul principal nu este de a stabili lucrul care cauzează (spre exemplu, „genele autismului”) şi altul care nu cauzează (spre exemplu vaccinurile), ci mai degrabă, de a recunoaşte factorii posibili care contribuie la tulburare și eliminarea lor pe cât posibil ca o măsură de precauţie.Trebuie recunoscuți factorii care duc la creșterea acestei epidemii și eliminați pe cât posibil.
Legatura dintre autism si consumul de grauNoul studiu intitulat „Markerii de boală celiacă și Sensibilitatea la gluten a copiilor cu autism’’ oferă o analiză asupra intoleranței la gluten și, de asemenea, evaluează posibila legătură între autism și boala celiacă.
Scopul cercetătorilor a fost analizarea intoleranței la gluten la copiii și adolescenții diagnosticați cu autism pe baza unor criterii stricte și evaluarea posibilei legături dintre autism și boala celiacă.
Ei au descoperit că acei copii care suferă de autism au un nivel mai mare de anticorpi anti-gliadin IgG, proteină imunotoxică care se află în grâu iar cei sănătoși au un nivel mai scăzut.
Au mai descoperit de asemenea că răspunsul anticorpilor IgG a fost semnificativ mai mare la copiii cu autism și cu simptome gastro-intestinale, în comparație cu cei fără ele.
Gliadinul reprezintă cel mai toxic component al glutenului. Apar modificări la nivelul intestinului subțire. Modificările histopatologice de la nivelul intestinului subțire sunt reprezentate de: infiltrat limfocitar, hiperplazia criptelor si de atrofia vilozităților intestinale.
S-a demonstrat că atunci când sistemul imunitar dezvoltă anticorpi împotriva gliadinei, acești anticorpi reacționează încrucișat în cadrul sistemului nervos. Se mai numește mimetism molecular. Acest mimetism contribuie la gama largă de probleme neurologice precum neuropatia, ataxia, convulsii, modificările neuro-comportamentale inclusiv mânia și autismul.
Anticorpii anti-gliadin IgG sunt prin urmare o cauză a tulburărilor neurologice.
Un studiu publicat in Jurnalul de Imunologie în 2007 arată că Anticorpii anti-gliadin IgG încrucișați cu proteinele implicate în afecțiunile neurologice cunoscut sub numele de Sinapsin I oferă un mecanism molecular și duce la degenerări neurologice.
Dincolo de boala celiacă: Grâul face mai mult rău decât vă puteți imagina
După ce au studiat markerii bolii celiace (de exemplu anticorpii gliadinei deamidate și TG2) cercetătorii au ajuns la concluzia că există diferențe între pacienți și oamenii sănătoși.
Mai mult decât atât, nu există nicio asociere între genele HLA-DQ2. Aceasta este o constatare importantă. Intoleranța la gluten este o afecțiune rară, fără un mecanism clar definit. Nimeni nu și-a imaginat până acum că grâul ar putea contribui la o serie de
boli.
Cercetătorii au identificat peste 200 de efecte potențiale adverse asupra sănătății ale consumului de grâu.
Prin urmare boala celiacă se manifestă printr-o intoleranță cronică la gluten.
Autorii studiului au ajuns la concluzia că: Unii copii cu autism au intoleranță la gluten și de asemenea și simptome gastro-intestinale și anomalii imunologice.
Oamenii de știință sunt precauți și așa și trebuie să fie. Ei recomandă dietă fără gluten pentru persoanele cu autism. Aduce îmbunătățiri în organism. Puteți vizualiza pe GreenMedTV.com: Ameliorarea autismului are loc după renunțarea la gluten.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu