luni, 19 octombrie 2015

Manuela Harabor, DECLARATII despre fiul ei cu AUTISM


Singurul copil al Manuelei Hărăbor suferă de autism, iar aceasta merge până în pânzele albe pentru al ajuta, vorbind despre progresele pe care tânărul le-a făcut.
În urmă cu 25 de ani, Manuela a adus pe lume un băiețel, Andrei, rezultat din relația cu Dan Chișu. La împlinirea vârstei de un an, medicii l-au diagnosticat cu o boală cruntă.
Deși a aflat această veste teribilă, actrița a fost nevoită să accepte situația și s-a mobilizat pentru a-și ajuta fiul. Ceea ce a urmat nu a fost ușor deloc. Vizite dese la medici, mii de ore de consiliere și sume uriașe cheltuite pe tratamente. Însă, a venit ziua în care Manuela Hărăbor zâmbește și este mândră de progresele făcute de Andrei.
"Desigur, și sportul este important, însă altele sunt lucrurile cu adevarat importante. Statul ar trebui să majoreze pensia, care este infimă, 340 de lei pe lună. Ar trebui ca celor care suferă de autism să li se dea măcar salariul minim pe economie. Ei trebuie priviți ca pe oameni cu drepturi depline în societate. De asemenea, statul ar trebui să dea o lege prin care părinții copilului bolnav de autism să fie scutiți de impozit. Astfel, și-ar permite să investească mai mult in tratamente, recuperări, obiecte speciale și multe alte lucruri care sunt necesare", a declarat actrița, pentru CANCAN.ro.
"Pentru ca progresele să fie vizibile, trebuie să investești în tratamente cel puțin 3000 de lei pe luna. Este important ca cel bolnav să facă tratament singur, nu în grup. Este o minune faptul că unii dintre copii fac progrese extraordinare. Însa, într-o societate în care statul nu te ajută mai cu nimic, este greu să răzbați", a mai spus actrița.
http://www.ziarulring.ro/stiri/monden/261772/2015/Manuela-Harabor-DECLARA-II-EMO-IONANTE-despre-fiul-ei-diagnosticat-cu-AUTISM; http://cursuriautism.ro/manuela-harabor-declaratii-emotionante-despre-fiul-ei-diagnosticat-cu-autism.php

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu