luni, 19 octombrie 2015

PE va adopta o declaratie privind terapia persoanelor cu autism

Parlamentul European urmeaza sa adopte o Declaratie privind terapia persoanelor cu autism. Declaratia scrisa pentru Autism 0018/2015, initiata de Autism Europe in luna aprilie a acestui an si inaintata spre a fi semnata catre europarlamentarii din toate tarile membre UE, a fost semnata de 391 de europarlamentari din 751 (adica mai mult de jumatate). Conform procedurilor, o declaratie scrisa are nevoie de semnaturi de la 50% plus unu din membri, stranse pe durata a trei luni, pentru a putea fi adoptata de Parlamentul European si inaintata institutiilor UE abilitate.
In Romania, Declaratia scrisa pentru Autism a fost semnata de 18 europarlamentari, in urma sustinerii si promovarii ei, de catre Federatia pentru Drepturi si Resurse pentru Persoanele cu Tulburari in Spectrul Autist (FEDRA).
Declaratia scrisa pentru Autism cere Uniunii Europene si statelor membre sa adopte o Strategie europeana pentru autism care sa sprijine depistarea precoce si diagnosticarea corecta a autismului in Europa, sa promoveze terapia bazata pe dovezi si sprijinirea persoanelor cu autism de toate varstele, sa ingrijeasca de cercetare si studii de prevalenta si sa incurajeze schimbul de bune practici. FEDRA a deschis procedura de semnare a Declaratiei pe 27 aprilie, aceasta urmand sa se incheie pe 27 iulie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu